0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Svensk herresejr og dansk damesejr ved "svømmelandskampen" over Øresund torsdag aften

30-08-2007

Af: 21

Der blev dystet hårdt og inderligt om hurtigste tider på en fem kilometer lang strækning over Øresund, da Danmark og Sverige mødtes torsdag aften til et hundrede års opgør i åbent vand-svømning på strækningen Helsingør - Helsingborg. Mest af alt havde Danmark et mindre regnskab at gøre op, da det for præcis hundrede år siden blev til svensk sejr på netop denne strækning. Derfor var der da også tale om en vaskeægte revanche, hvor alt skulle sættes ind på en dansk sejr.  

Men lad det bare være sagt med det samme: hurtigste svømmer overhovedet af de i alt otte deltagere torsdag aften blev svenske Christoffer Wallin, som nåede stranden ved Pålsjø Badet i tiden 50 minutter 49 sekunder. Blot få meter efter fulgte dog danske Jacob Petersen-Bach (Farum Svømmeklub) i tiden 51 minutter 12 sekunder. Der var således stor spænding lige til det allersidste, hvor Jacob måtte se sig slået af den svenske svømmer fra Helsingborg Svømmeklub.
Tredjepladsen i herrekonkurrencen blev indtaget af danske Flemming Sørensen (IF Lyseng) i tiden 52 minutter 24 sekunder, mens svenske Henrik Sjöholm (Helsingborg Svømmeklub) sluttede på fjerdepladsen i tiden 55 minutter 3 sekunder.  
 
Heldigvis fik Danmark rettet op på det samlede slutfacit ved, på damesiden, at sætte sig på de to hurtigste tider. Således blev det til flot dansk sejr til Mathilde Sørensen fra Køge Svømmeklub i tiden 52 minutter 56 sekunder. Herefter fulgte Anne Dalgaard (USG), som dermed indtog andenpladsen i dameduellen, i tiden 58 minutter 9 sekunder.
De to svenske deltagere på damesiden, Sandra Hafström og Caroline Ohrlander (begge Helsingborg Svømmeklub), fulgtes i mål på en samlet tredje-/fjerdeplads i tiden 1 time 6 minutter 53 sekunder.
 
De tre wildcard svømmere, som fik lov til at tilbagelægge Øresunds-strækningen tidligere på dagen klarede strabadserne på virkelig fin vis.
Hurtigst blev Trine Gudnitz, som tilbagelagde de godt fem kilometer på 1 time 3 minutter. En rigtig god tid af svømmeren fra Helsingør Svømmeklub.
Kristian Levy fra Malmø kom i mål i tiden 1 time 36 minutter. To minutter senere fulgte den tredje wildcard svømmer, Klaus Bircholdt (Holte), der således blev noteret for tiden 1 time 38 minutter.
 
I Dansk Svømmeunion har det været en særlig glæde at få netop dette åbent vand-arrangement på plads i 2007.
- Med præcis hundrede år tilbage til den første Øresunds-duel var det helt oplagt, om vi kunne afholde netop dette åbent vand-arrangement i år. Samtidig fylder Dansk Svømmeunion hundrede år netop i år, så på den måde kunne vi få flere festlige markeringer til at gå op i en højere enhed denne sommer, fortæller klubchef i Dansk Svømmeunion, Morten Kjær, som ikke lader den svenske sejr sætte skår i glæden torsdag aften. – Nej, vi fulgte jo flot med på herresiden og må ikke glemme, at vi på damesiden trodsalt satte tingene helt på plads i aften. Jeg håber og tror på, at vi kan gentage duellen til næste år, og her er der jo så bare lagt op til endnu en rigtig spændende kamp os og vore svenske naboer imellem. Det er jo bare herligt på den måde at have noget at glæde sig til, både for os og for svenskerne, slutter klubchef Morten Kjær fra Helsingborg.

Med Helsingør – Helsingborg ”landskampen” afsluttet, er der sat punktum for i alt syv åbent vand-arrangementer, som Dansk Svømmeunion har været involveret i hen over sommeren 2007. Syv åbent vand-arrangementer, som alle er blevet benyttet til at markere Dansk Svømmeunions hundrede års jubilæum.
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions klubchef Morten Kjær kontaktes på mobil: 2170 4405.

Billeder fra dysten på Øresund vil være at finde på www.openwater.dk hurtigst muligt.

Læs i øvrigt meget mere om de nu afsluttede åbent vand-arrangementer på samme adresse: www.openwater.dk

Åbent vand-svømning i regi af Dansk Svømmeunion støttes af Danmarks Idræts-Forbund.
  
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger