0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

550 motions- og konkurrencesvømmere i kanalerne rundt om Christiansborg på lørdag

22-08-2007

Af: 21

Så er det på lørdag, at Dansk Svømmeunion afholder Christiansborg Rundt svømningen i kanalerne rundt om Christiansborg.
I alt 550 friske unge som ældre vandhunde er klar til at udfordre kanalerne, når Københavns kulturborgmester Martin Geertsen har forestået den officielle åbning klokken 9.00.

Med blot tre dage til årets helt store åbent vand-arrangement Christiansborg Rundt 2007 er der travlhed i Dansk Svømmeunion, hvor de sidste finjusteringer skal klares inden det går løs på lørdag.
 
Christiansborg Rundt markerer 100 året for Dansk Svømmeunion
Christiansborg Rundt 2007 udgør Dansk Svømmeunions helt store 100 års jubilæumsarrangement, hvorfor konceptet er udvidet betydeligt i år sammenlignet med sidste års fine generalprøve.  
I år deltager dobbelt så mange svømmere, og med på programmet er der i år, foruden den individuelle svømning rundt om Christiansborg, også arrangeret firemands-stafetter.
- Vi har i år fået tilladelse til at råde over kanalerne en time længere sammenlignet med sidste år. Det betyder, at vi i år har plads til flere deltagere. Det er herligt at kunne sende ikke mindre end 550 svømmere af sted på en så unik københavner-tur, som tilfældet er her. Og med flere deltagere i vandet, bliver der samtidig mere liv og aktivitet også på landjorden. Det er vi meget glade for ikke mindst i år, hvor vi gerne vil benytte Christiansborg Rundt begivenheden til at markere Dansk Svømmeunions 100 års jubilæum. Vi tilbyder i år både konkurrencer i individuelle løb som i en firemands-stafet. På den måde håber vi på at kunne nå ud til flere interesserede, som måske gerne vil deltage, men som synes, at 2.000 meter åbent vand-svømning er en lige lovlig stor mundfuld, udtaler Dansk Svømmeunions klubchef Morten Kjær.    

De 550 deltagere udgøres primært af motionssvømmere, men også en række nuværende og tidligere konkurrencesvømmere foruden tidligere OL-deltagere, vil være at finde i de smukke københavnske kanaler lørdag formiddag. Blandt nuværende internationale topatleter er blandt andet Torbjørn Sindballe, som vandt VM i triathlon på langdistancen i 2006 i Australien.
Sidste års vinder af Christiansborg Rundt på damesiden, Trine Søby, er ligeledes med i år, når det går løs. Her skal det blive spændende at se, om det også på lørdag skal lykkes svømmeren fra Gladsaxe Svømmeklub at hente en vindertid hjem på distancen. Blandt deltagerne er desuden enkelte folketingspolitikere og så er Dansk Svømmeunions formand, Kaj Aagaard, også i år med som en af listens friske veteraner.  
 
Turen rundt om Christiansborg er på lige knap 2.000 meter. Start- og målområdet vil være at finde ved Frederiksholms Kanal ud for Tøjhusmuseet. Her sendes svømmerne af sted i grupper af cirka 25 deltagere, hvorefter turen fortsætter ud i havnebassinet, forbi Den sorte Diamant, langs havnefronten, under Knippelsbro, forbi Børsen, Højbro Plads og Gammel Strand sluttende med opløb i Frederiksholms Kanal.

Københavns kulturborgmester Martin Geertsen forestår den officielle åbning af festlighederne klokken 9.00 og vil ligeledes deltage i præmieoverrækkelserne, som forventes at finde sted klokken 12.00.  
Hele arrangementet ventes afsluttet klokken 13.00, hvor kanalerne atter overlades til den almindelige skibstrafik.
For pressen vil der være mulighed for at følge svømmerne fra følgebåde.
 
Kig forbi og vær’ med til at skabe de festlige rammer for en glædelig jubilæumsbegivenhed
Dansk Svømmeunion håber, at rigtig mange mennesker vil finde vej til Frederiksholms Kanal og andre steder på ruten og være med til at heppe de friske deltagere afsted.
Kom og vær’ med og nyd en kop gratis kaffe på pladsen ved Frederiksholms Kanal mens svømmerne kæmper af sted, det bedste de har lært.

Christiansborg Rundt 2007 afholdes i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund (DIF), Wonderful Copenhagen, TrygFonden og Politiken (mediepartner).
Arrangementet er ydermere støttet af Teatermuseet i Hofteatret (præmier), Slots- og Ejendomsstyrelsen - Christiansborg Slotsforvaltning (præmier), Kavli (Sunmaid rosiner, FUN saft), Unilever (Knorr suppe) og Café Noir.

For yderligere information om Christiansborg Rundt 2007 kan, foruden nedenstående, også klubchef Morten Kjær kontaktes på
telefon: 4439 4454 / mobil: 2170 4405.
  
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger