0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Aqua+Akademi

6. marts Hobro

Svømningens Grunduddannelse

Store Heddinge

Årgangstræneruddannelse

20. marts Tommerup

Børnetræneruddannelsen

22. maj Tommerup

Official kurser

 Næste arrangement

24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3608
Sofiendalskolen (Aflyst)
24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM2 21-3511
Kastrup Svømmehal - Kviks klublokale (Aflyst)
30
Januar
2021
Officials
Modul 7 - Overdommer OM7 21-3570
Kommer senere - 1. del (Aflyst)

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Nu mere end 500 tilmeldte dette års Christiansborg Rundt

15-08-2007
Du kan også nå at tilmelde dig frem til og med mandag, den 20. august

Af: 21

Svøm rundt om Christiansborg lørdag, den 25. august
I Dansk Svømmeunion arbejdes der på højtryk i denne tid på at få de sidste praktiske foranstaltninger klaret, således alt er på plads, når der bydes velkommen til årets helt store åbent vand-svømmebegivenhed Christiansborg Rundt 2007.

I år afholdes Christiansborg Rundt lørdag, den 25. august. Den knap 2.000 meter lange distance har, som sidste år, start og mål i Frederiksholms Kanal. Ruten indleder med knap 700 meter svømning i bassinet langs Den sorte Diamant, hvorefter turen går videre i de københavnske kanaler efter at have passeret Knippelsbro. Deltagerne oplever således Børsen, Højbro Plads og Gammel Strand fra vandsiden før målet kommer til syne tilbage i Frederiksholms Kanal.

Det er anden gang, at Christiansborg Rundt afholdes i regi af Dansk Svømmeunion. I forbindelse med sidste års generalprøve deltog i alt 260 motions- og konkurrencesvømmere. På nuværende tidspunkt har dobbelt så mange personer tilmeldt sig dette års udgave af Christiansborg Rundt.

Christiansborg Rundt som 100 års jubilæumsbegivenhed
Christiansborg Rundt 2007 benyttes til at markere Dansk Svømmeunions 100 års jubilæum, der således knytter en rød tråd tilbage til dansk svømnings spæde start med netop svømning i åbent vand. At det er muligt at markere jubilæet med svømning i hjertet af København er en begivenhed, som skaber glæde i Dansk Svømmeunion.
- Vi har i flere år haft en drøm om at kunne invitere til åbent vand-svømning i de københavnske kanaler. Det lykkedes for første gang sidste år med et arrangement, som blev taget virkelig flot imod af såvel deltagere, publikum, Københavns Kommune med flere. I år fejrer vi så Dansk Svømmeunions 100 års jubilæum med en markant større udgave af Christiansborg Rundt. Vi er klar til at lade op til 1.000 personer deltage i begivenheden og kan samtidig byde på svømning i kanalerne både som individuel deltager og som del af en stafet. Begivenheden er i høj grad med til at synliggøre åbent vand-svømningen her hjemme som både sport og motionsform. For hundrede år siden svømmede man jo netop i havne, kanaler og søer. Derefter flyttedes svømningen til bassiner, og vi oplevede årtier med forurenede havne og søer. Nu, 100 år efter, har en slagkraftig landsdækkende fokus på rent vandmiljø betydet, at vi atter kan glædes over en dukkert i åbent vand, og det gælder både havne, kanaler, søer og åer. Og endda i hjertet af vores smukke hovedstad. Det er en flot historie at kunne fortælle, mener jeg, som vi alle kan være stolte over, udtaler Dansk Svømmeunions klubchef Morten Kjær, som glæder sig til at følge de mange hundrede deltagere i vandet den 25. august. 

Du kan stadig nå at tilmelde dig på www.openwater.dk
Om end deltager-antallet nu har passeret de 500, er der stadig plads til flere friske motionister og konkurrencesvømmere – bemærk, at minimumsalderen for deltagelse er 15 år. Tilmelding foregår via www.openwater.dk, hvor der samtidig kan læses meget mere om begivenheden.

Officiel åbning ved kulturborgmester Martin Geertsen
klokken 9.00
Når kulturborgmester Martin Geertsen har forestået den officielle åbning af Christiansborg Rundt 2007 klokken 9.00, sendes de første svømmere af sted. Svømmerne sendes af sted i grupper af cirka 20 – 30 personer med få minutters interval.
Medaljeoverrækkelser ved kulturborgmesteren finder sted i målområdet klokken 12.00.
De sidste svømmere vil være i mål senest klokken 13.00.
For den fremmødte presse vil der være mulighed for at følge begivenheden fra følgebåde.

For yderligere information kan Dansk Svømmeunions klubchef Morten Kjær kontaktes på telefon: 4439 4454 / mobil: 2170 4405.

Kort om Åbent Vand svømningens historie
Tilbage i 20 - 30’erne oplevedes mange spændende og dristige åbent vand konkurrencer på dansk grund. Her var både de lange maraton-distancer på åbent hav og de kortere udfordringer i søer og kanaler populære.
I København kunne man i midt 20’erne opleve åbent vand svømning i mindre målestok, eksempelvis når Københavns Svømme-Union bød på svømmekonkurrencer i netop de lange, snoede kanaler. Dengang var strækningen på godt fire kilometer. Disse konkurrencer i de københavnske kanaler blev et tilløbsstykke uden lige.
Årtierne derefter forsvandt aktiviteterne imidlertid væk fra havnen og kanalerne grundet en stigende vandforurening. Svømmerne fandt på andre alternativer, og havnen og kanalerne blev overladt til ren skibssejlads.

Christiansborg Rundt 2007 støttes af Danmarks Idræts-Forbund, Wonderful Copenhagen og Politiken (mediepartner).

Venlig hilsen

Dansk Svømmeunion
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk