0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

DM i havlivredning i svenske omgivelser

15-08-2007

Af: 21

På lørdag, den 18. august, afholdes Danmarks Mesterskaberne i havlivredning i svenske Tylösand, som ligger ved Halmstad, 90 kilometer nord for Helsingborg.
 
Foruden Danmarks Mesterskaber afholdes også Norske og Svenske Mesterskaber i samme forbindelse, hvilket derved skaber øget konkurrence udøverne imellem. Havlivredning som konkurrence udgør stadig en nichesport i de nordiske lande, derfor har man valgt, for en periode, at samles om mesterskaberne, der placeres på skift i de nordiske lande.
 
Der er tale om et åbent seniorstævne, hvor der konkurreres om løbspræmier i samtlige løb. DM-titlerne kan imidlertid kun tilgå danske deltagere.
 
Sidste år, som var premiereåret for DM i havlivredning, fandt begivenheden sted i Danmark. Denne gang går turen til Sverige, til et område, hvor der blev afholdt EM tilbage i 2003, og hvor rammerne således er optimale med gode strandforhold og velegnede bølger.
Der ventes i alt cirka 50 – 60 deltagere ved lørdagens stævne.
 
Der dystes i følgende discipliner og i nævnte rækkefølge:
Beach Sprint, Beach Relay, Surf Race, Board Race, Ski Race, Taplin, Beach Flag, Tube Rescue, Board Rescue og Ironman.
 
Af forhåndstilmeldte danske udøvere er følgende:
Herrer
Joseph Quinlan, GI40
Jacob Carstensen, West Swim Esbjerg
Kresten Falster, GI40
Jan Simonsen, Frem/Odense
 
Damer
Mette Thing, USG
Maria Bisgaard, Hermes
 
Der stilles særlige forventninger til Jacob Carstensen (West Swim Esbjerg) i Surf Race (400 meter havsvømning), til Joseph Quinlan (GI40) i Board Race (500 meter på board) og til Maria Bisgaard i Beach Flag (udskillelsesløb på strand) og Beach Sprint (90 meter løb i blødt sand).

Jacob Carstensen, Joseph Quinlan, Mette Thing og Maria Bisgaard deltog for nyligt ved Nivea Cup i Tyskland, hvor det lykkedes for de danske deltagere at kæmpe flotte sejre hjem i såvel Run-Swim-Run og Rescue Tube Rescue Race. Ydermere blev det dér til en bronze i Taplin. Og med en overstået vellykket træningslejr i England, hvor de danske udøvere har trænet sammen med det engelske landshold, synes der nu lagt op til spænding omkring præstationerne i Sverige på lørdag. Der burde være gode muligheder for danske top-placeringer i udvalgte discipliner.
 
For yderligere information kan Maria Bisgaard kontaktes på
mobil: 2181 1255.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Livredningssektionen
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger