0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

18
September
2021
18
September
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Forår 2022:

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Præstø

 Næste arrangement

18
September
2021
Officials
WinGrodan 2 OMG21-3734
Holbæk Svømmeklub (Aflyst)
18
September
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3743
Børkop Svømmehal (Aflyst)
18
September
2021
Træner/instruktør
Svømningens Grunduddannelse ISG21-3435
Danhostel Store Heddinge

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Aqua Clinic 2007

10-09-2007
- klublederne skal også med!
Dansk Svømmeunions formand opfordrer klubledere til at deltage i årets Clinic.

Læs formandens indlæg her.
For respons henvises til formandens blog HER.

Af: 21

Det har længe været naturligt for trænere, at den årlige Clinic, den deltog man i. Det har blandt andet været her, man har hentet ny inspiration, og det er her, man møder frem til kollegialt samvær. Således har der været afholdt mange gode clinics hen over årene, og det er i stor udstrækning lykkedes arrangørerne at tiltrække store kapaciteter til at forelæse. 
 
Jeg er ikke i tvivl om, at vores clinics har været med til at udvikle dansk svømning.
Men vi vil meget mere med disse clinics. Det er også nødvendigt, hvis vi skal videre op i næste gear. Det er nødvendigt, at klublederne kommer med. Derfor har der i de seneste år også været en leder-del.
 
Fremmødet til den årlige generalforsamling er rimeligt stabilt. Det er vi i bestyrelsen lidt kede af. Der måtte gerne komme flere til, som kunne tage del i det mere formelle foruden den organisatoriske udvikling. Kun i kriseperioder omkring økonomi og ved væsentlige forslag om eksempelvis eliteplanen har vi oplevet en stigning i deltager-antallet. I bestyrelsen drøfter vi fortsat tiltag, der kan udvikle vores årlige formelle møde.
 
Men Aqua Clinic er ikke et formelt møde. Det er et samlingssted for udvikling af vores svømmeklubber. Det er her man henter faglighed, inspiration og gode ideer til det fortsatte arbejde ude i klubberne. Og det er en enestående mulighed for at skabe netværk.  Det er en misforståelse at tro, at Aqua Clinic kun er for trænere. Skal vi udvikle dansk svømning – og det skal vi - så skal det være en selvfølge at klublederne også er med.
 
Jeg har været med til clinics i en årrække, først i 90’erne som arrangør, og i de senere år som formand. Jeg har deltaget på lederdelen og oplevet mange meget spændende oplæg. Hvert år har jeg tænkt på det begrænsede fremmøde – netop på lederdelen. Jeg har siddet og tænkt, hvor gavnligt det kunne være for mange klubber at være med.
Hvis vi skal udvikle dansk svømning, skal klublederne være mere med. Det er ikke kun et træneranliggende. Det, der kendetegner udviklingsklubber, er netop udadvendthed, indsamling af viden, inspiration og gode ideer. 
 
Jeg vil stærkt opfordre klublederne til deltagelse. Kom og hør landstrænerens planer for fremtiden om fredagen. Det vil give indsigt.  Deltag i væsentlige indlæg som ”Kommunen som partner” og ”Frivillig ledelse” af yderst kompetente foredragsholdere. Få inspiration af Niels Christian Holmstrøm om hvordan, man skaber et vinderhold, og oplev hans måde at gøre det på. Lyt til formændene fra to af Danmarks stærkeste svømmeklubber og sug til jer. Og ikke mindst skab netværk og giv gode idéer til hinanden.
 
Jeg vil stærkt opfordre klublederne til at deltage i årets Aqua Clinic.
 
Kaj Aagaard
Formand, Dansk Svømmeunion