0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Aqua Clinic 2007

10-09-2007
- klublederne skal også med!
Dansk Svømmeunions formand opfordrer klubledere til at deltage i årets Clinic.

Læs formandens indlæg her.
For respons henvises til formandens blog HER.

Af: 21

Det har længe været naturligt for trænere, at den årlige Clinic, den deltog man i. Det har blandt andet været her, man har hentet ny inspiration, og det er her, man møder frem til kollegialt samvær. Således har der været afholdt mange gode clinics hen over årene, og det er i stor udstrækning lykkedes arrangørerne at tiltrække store kapaciteter til at forelæse. 
 
Jeg er ikke i tvivl om, at vores clinics har været med til at udvikle dansk svømning.
Men vi vil meget mere med disse clinics. Det er også nødvendigt, hvis vi skal videre op i næste gear. Det er nødvendigt, at klublederne kommer med. Derfor har der i de seneste år også været en leder-del.
 
Fremmødet til den årlige generalforsamling er rimeligt stabilt. Det er vi i bestyrelsen lidt kede af. Der måtte gerne komme flere til, som kunne tage del i det mere formelle foruden den organisatoriske udvikling. Kun i kriseperioder omkring økonomi og ved væsentlige forslag om eksempelvis eliteplanen har vi oplevet en stigning i deltager-antallet. I bestyrelsen drøfter vi fortsat tiltag, der kan udvikle vores årlige formelle møde.
 
Men Aqua Clinic er ikke et formelt møde. Det er et samlingssted for udvikling af vores svømmeklubber. Det er her man henter faglighed, inspiration og gode ideer til det fortsatte arbejde ude i klubberne. Og det er en enestående mulighed for at skabe netværk.  Det er en misforståelse at tro, at Aqua Clinic kun er for trænere. Skal vi udvikle dansk svømning – og det skal vi - så skal det være en selvfølge at klublederne også er med.
 
Jeg har været med til clinics i en årrække, først i 90’erne som arrangør, og i de senere år som formand. Jeg har deltaget på lederdelen og oplevet mange meget spændende oplæg. Hvert år har jeg tænkt på det begrænsede fremmøde – netop på lederdelen. Jeg har siddet og tænkt, hvor gavnligt det kunne være for mange klubber at være med.
Hvis vi skal udvikle dansk svømning, skal klublederne være mere med. Det er ikke kun et træneranliggende. Det, der kendetegner udviklingsklubber, er netop udadvendthed, indsamling af viden, inspiration og gode ideer. 
 
Jeg vil stærkt opfordre klublederne til deltagelse. Kom og hør landstrænerens planer for fremtiden om fredagen. Det vil give indsigt.  Deltag i væsentlige indlæg som ”Kommunen som partner” og ”Frivillig ledelse” af yderst kompetente foredragsholdere. Få inspiration af Niels Christian Holmstrøm om hvordan, man skaber et vinderhold, og oplev hans måde at gøre det på. Lyt til formændene fra to af Danmarks stærkeste svømmeklubber og sug til jer. Og ikke mindst skab netværk og giv gode idéer til hinanden.
 
Jeg vil stærkt opfordre klublederne til at deltage i årets Aqua Clinic.
 
Kaj Aagaard
Formand, Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger