0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Flot premiere på åbent vand-begivenheden Limfjordskrydseren

11-08-2007

Af: 21

Cirka 200 friske motions- og konkurrencesvømmere valgte at bruge lidt af denne august-lørdag på at tilbagelægge den 600 meter lange Limfjords-strækning, som skiller Aalborg og Nørresundby.
 
Der var masser af spænding i luften op til starten, som lød klokken 13.00 fra kanalen i Aalborg Vest. Spænding, både blandt deltagerne og hos arrangørerne, som alle håbede på en flot premiere. Og lad det være sagt med det samme, det blev en meget fin premiere med rigtig mange tilskuere såvel på Limfjordsbroen som på begge sider af fjorden. Tilskuere, som virkelig hjalp til med at skabe en god stemning.
 
Og for deltagerne var rammerne da også noget nær optimale med en vandtemperatur på cirka 20 grader.
 
Deltagerne, som bestod primært af motionssvømmere, blev sendt af sted i mindre grupper. De første svømmere kunne følges klokken 13.00, og blot små 40 minutter senere kunne samtlige deltagere noteres i mål på Nørresundby-siden.
Kun to tilmeldte deltagere måtte opgive undervejs. De blev hurtigt samlet op af nogle af arrangementets mange livreddere. Således var også sikkerheden helt i top, med dygtige livreddere, der fulgte deltagerne nøje.   
 
Yngste deltager var 16 år, mens arrangementets ældste svømmer, som i øvrigt gennemførte i fin stil, var 83 år.
 
Vinder hos herrerne blev Martin Jensen fra Fredericia Triathlon Team i tiden 6 minutter 15 sekunder. Næsthurtigste svømmer hos herrerne blev tidligere OL-sølvvinder Benny Nielsen i tiden 7 minutter 48 sekunder.
 
Hos kvinderne var det Katrine Bech fra Aalborg Svømmeklub, som noteredes for den hurtigste tid i 7 minutter 6 sekunder.
 
Den lokale dyst mellem svømmere fra Aalborg Svømmeklub og Svømmeklubben Nord blev vundet af Aalborg Svømmeklub.   
 
Efterfølgende var det en meget tilfreds klubchef fra Dansk Svømmeunion, som gjorde status på lørdagens store premiere-begivenhed.
- Jeg har sjældent oplevet en så fantastisk stemning og samtidig flot opbakning blandt publikum til et åbent vand-arrangement. Således er der her tydeligvis tale om en begivenhed, som er blevet meget flot modtaget lokalt. De lokale arrangører har forberedt sig flot op til premieredagen, så de skal have stor ros for indsatsen. Hvad angår deltagerne har jeg en klar fornemmelse af, at de alle fik en rigtig god svømme-oplevelse med sig hjem i dag. Jeg oplevede flere svømmere, som lige måtte tage en afstikker omkring Limfjordsbroen for at vinke op til venner og familie, som stod spændte og fulgte slagets gang i fugleperspektiv. Der var rigtig godt humør blandt deltagerne, som alle tog imod den unikke udfordring med smil og latter. Og det er jo det vigtigste, at deltagerne får en god oplevelse med sig hjem i dag. Måske så god, at de har lyst til at gentage strabadserne, når det atter går løs til næste år, sluttede Dansk Svømmeunions klubchef, Morten Kjær, som således ikke er i tvivl om, at Limfjordskrydseren er kommet for at blive.    
 
Oven på de 600 meter svømning var der uddeling af medaljer til samtlige deltagere samt præmier til vinderne sponseret af Nørresundby Bank og Aalborg Kommune.
 
Fotos fra begivenheden vil blive lagt på www.openwater.dk hurtigst muligt. Så hold øje her.
 
Limfjordskrydseren er arrangeret i samarbejde mellem Aalborg Svømmeklub, Svømmeklubben Nord, Svømmeland Nørresundby og Dansk Svømmeunion.
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions klubchef Morten Kjær kontaktes på mobil: 2170 4405.

Åbent vand-svømning i regi af Dansk Svømmeunion støttes af Danmarks Idræts-Forbund.

Kommende åbent vand arrangementer i regi af Dansk Svømmeunion
Odense Open Water: 12. august
Amager Open Water: 16. august
Fjordsvøm, Vejle: 19. august
Christiansborg Rundt: 25. august
Helsingør-Helsingborg: 30. august
  
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk


 


Cookieindstillinger