0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

DM i 10 kilometer åbent vand-svømning i forbindelse med Odense Open Water 2007

10-08-2007

Af: 21

På søndag, den 12. august, afholdes Odense Open Water for anden gang i den smukke Stige Kanal.
 
Odense Open Water er en begivenhed, der lægger op til deltagelse af alle aktive på såvel motions- som konkurrence-/eliteplan. Og valgmulighederne er mange. Her tilbydes således svømning på flere distancer, ligesom der også er mulighed for at gennemføre en duathlon eller triathlon. Triathlon kan gennemføres både individuelt eller som hold á tre personer.
 
Begivenheden har start og mål ved Odense Kajakklub på Østre Kanalvej.
Her vil rådmand i Odense Kommune, Jane Jegind, forestå åbningen af arrangementet klokken 13.00.
 
Premiere på Danmarks Mesterskaber i 10 kilometer åbent vand-svømning
I forbindelse med dette års Odense Open Water vil der for første gang afholdes Danmarks Mesterskaber i åbent vand-svømning på maraton-distancen 10.000 meter.
Denne disciplin er for første gang med på OL-programmet i Beijing 2008. For de, der ønsker at afprøve denne nye OL-disciplin, er Odense Open Water eneste mulighed i hele Norden denne sommer.
I alt syv herrer og to kvinder deltager i Danmarks Mesterskaberne, som er omfattet af særlige regler, for at være gældende som officielt godkendt mesterskab. Herudover er fem deltagere tilmeldt 10.000 meter distancen som motionssvømmere. De deltager således ikke i det officielle DM. 
 
Program for Odense Open Water
Klokken 13.00: Officiel åbning. Herefter igangsættes Danmarks Mesterskaber på 10.000 meter samt 10.000 meter motions-svømning.
Klokken 13.15: 5.000 meter svømning.
Klokken 13.30: Triathlon samt stafet.
(Triathlon: 750 meter svømning, 20 kilometer cykling, fem kilometer løb. Stafet: tre deltagere deles om at gennemføre en triathlon).
Klokken 13.45: Duathlon.
(Duathlon: fem kilometer løb, 20 kilometer cykling, 2,5 kilometer løb).
Klokken 15.30: 1.000 meter svømning.
 
En oversigt over samtlige deltagere fremgår HER.

Stort skulderklap til Fyn og Odense specifikt for et unikt arrangement
I Dansk Svømmeunion, som er én af arrangørerne bag Odense Open Water, ser man frem til begivenheden, som er med til at understrege, at åbent vand-svømning er både en sport og en motionsform, som alle kan have glæde af.
- Åbent vand-svømning vinder indpas i stadig flere byer over hele landet. I år er Dansk Svømmeunion involveret i syv arrangementer, som er vidt forskellige både hvad angår discipliner og de rammer, hvorunder arrangementerne afholdes, men de har det tilfælles, at svømningen foregår i åbent vand. Svømning i fjorde, søer og havne – og som her – i kanaler, udgør alle unikke tilbud, som stadig flere danskere har fået øjnene op for. Det er vi naturligvis meget glade for i Dansk Svømmeunion, da vi gerne ser vores sport dyrket alle tænkelige steder, hvor rammerne måtte være til det. Svømning behøver jo ikke kun dyrkes i klor-rene svømmehaller, men kan lige så vel flyttes til den frie natur, hvor der samtidig er mulighed for at opleve byer og landskaber fra nye vinkler.
Odense Open Water er et meget flot arrangement, som vi kun kan afholde takket være et sublimt samarbejde mellem flere instanser. Derfor har vi her mulighed for at udvide programmet med også triathlon og duathlon, og så er vi naturligvis ekstra stolte over, at vi her, som det eneste sted i Norden, denne sommer kan tilbyde svømning på en 10 kilometer-distance. Det er da flot og et stort skulderklap til Fyn og Odense specifikt, som en by, der i den grad forstår at være med i front på det her område, lyder det stolt fra Dansk Svømmeunions klubchef Morten Kjær.
 
Såfremt der er ledige pladser, er det muligt at tilmelde sig en disciplin på selve dagen i tidsrummet 11.00 – 12.00 ved stævnesekretariatet på pladsen ved Odense Kajakklub. 
 
Alle, der gennemfører, modtager efterfølgende medaljer (gælder dog ikke deltagere, som tilmelder sig på dagen), og til vinderne af distancerne er der gavekort.
 
Odense Open Water afholdes i samarbejde mellem Sport Event Fyn, OSLF, Ringe Svømmeklub, Odense Triathlon Klub, Odense Kajakklub og Dansk Svømmeunion.

For den fremmødte presse vil der være mulighed for at følge begivenheden fra følgebåde.
Odense Open Water udgør ét af i alt syv åbent vand begivenheder, som Dansk Svømmeunion er involveret i hen over sommeren 2007. Syv begivenheder, som samtidig benyttes til at markere Dansk Svømmeunions 100 års jubilæum.
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions klubchef Morten Kjær kontaktes på mobil: 2170 4405.

Læs mere på www.openwater.dk

Åbent vand-svømning i regi af Dansk Svømmeunion støttes af Danmarks Idræts-Forbund.

Kommende åbent vand arrangementer i regi af Dansk Svømmeunion
Limfjordskrydseren, Aalborg: 11. august
Odense Open Water: 12. august
Amager Open Water: 16. august
Fjordsvøm, Vejle: 19. august
Christiansborg Rundt: 25. august
Helsingør-Helsingborg: 30. august
  
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger