0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Ungdoms-OL torsdag: Bronze til Danmark ved ungdoms-OL i svømning

26-07-2007

Af: 21

Torsdag skulle vise sig at blive dagen, hvor det endelig lykkedes for en dansker at kæmpe en medalje hjem ved dette ungdoms-OL i svømning.
Det var Amalie Emma Thomsen fra Sigma/Allerød som stod for den flotte præstation og det i disciplinen 400 m individuel medley.
Allerede i indledende afsnit viste Amalie, at hun var opsat på noget stort i denne disciplin. Således svømmede hun her en meget stor personlig rekord hjem på distancen i tiden 5.04,36. Her sluttede hun som tredjehurtigste svømmer.
Og så i aftenens A-finale lykkedes det så atter for den unge svømmer fra Sigma/Allerød at komme i mål som tredjehurtigste svømmer – denne gang i den fænomenale tid 4.59,42. Flot flot kæmpet af Amalie, som fuldt fortjent fik bronzemedaljen om halsen kort tid efter.
Amalies tid er blot et sekund fra den danske juniorrekord på distancen. Mon ikke Amalie snart skal komme efter den?
Bronzemedaljen er i øvrigt den første ungdoms-OL medalje til Danmark i svømning siden 1999.
 
I dagens konkurrence gik guldet til engelske Aimee Willmott i tiden 4.50,32. Sølv til Anna Yevchak fra Ukraine i tiden 4.57,57.
 
Dagens øvrige danske resultater
Anders Lie Nielsen svømmede 1500 m fri i tiden 16.25,32, hvilket er en stor personlig rekord for den unge svømmer fra Farum Svømmeklub.
Da de otte hurtigst-seedede svømmere havde været i konkurrence torsdag aften, kunne det konstateres, at Anders, med præstationen fra indledende afsnit, sluttede på en samlet 11. plads.
 
I indledende 200 m fri for piger var Pernille Jalsøe fra KVIK Kastrup klar til start. Her blev det til en fjerdeplads for Pernille i tiden 2.08,66. Dermed var en plads i aftenens A-finale i hus.
I A-finalen sluttede Pernille som nummer otte i tiden 2.10,40.
 
I indledende svømmede Anja Olsen, AGF, 50 m fri i tiden 27,80 og sluttede som nummer ni. Dermed var en plads som hurtigste svømmer i aftenens B-finale sikret.
Her sluttede Anja som tredjehurtigste svømmer i tiden 27,73.
 
Line Gregersen fra Ringe Svømmeklub svømmede indledende 100 m rygsvømning i tiden 1.08,57 og sluttede her som nummer 13.
Line var således videre til aftenens B-finale som nummer fem.
I B-finalen fastholdte Line sin femteplads, denne gang i tiden 1.08,64.
 
For første gang ved dette ungdoms-OL var også Asger Helmig i konkurrence torsdag morgen. Asger indledte opholdet i Beograd med at være syg, men i dag, torsdag, var den unge svømmer endelig klar til at hoppe i bassinet.
I indledende 50 m fri svømning blev Asger noteret for tiden 25,94, hvilket resulterede i en samlet 31. plads til den danske svømmer fra Helsingør Svømmeklub.
 
Læs mere på legenes officielle hjemmeside: www.beograd2007.org
 
Følg også med på Danmarks Idræts-Forbunds hjemmeside på: http://www.dif.dk/ForPressen/Forside/OL/Ungdoms%20OL/Beograd2007/Danske%20resultater.aspx
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions talentudvikler Michael Hinge kontaktes på mobil: 2049 5706.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger