0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Årets svømmer i Danmark 2006 - 2007

12-07-2007

Af: 21

I forbindelse med de danske mesterskaber på langbane, som finder sted i disse dage i Århus Svømmestadion, har DSTS traditionen tro kåret årets svømmer. Kåringen fandt sted onsdag aften.
I år havde DSTS bestyrelsen valgt at indstille fem kandidater. De danske trænere kunne således stemme på følgende kandidater:
 
Jakob Andkjær, VI39/VAT
Julie Hjorth-Hansen, Birkerød/Sigma NS 
Lotte Friis, Allerød/Sigma NS/Elitecentret
Mads Glæsner, Allerød/Sigma NS/Elitecentret
Chris Christensen, West swim Esbjerg
 
Årets svømmer 2006-2007 blev Jakob Andkjær, VI-39/VAT (Auburn, USA)
 
Bestyrelsen i Dansk Svømme Træner Sammenslutning ønsker Jakob Andkjær tillykke med kåringen.
Kåringen kommer i et år, hvor Jakob har rykket niveauet for, hvad man kan i dansk svømning.
Det har været inspirerende for både trænere og svømmere at se, hvordan Jakob under sit ophold på USA’s bedste svømmecollege, har været i stand til at rykke sit niveau yderligere under dette års DM, hvor han foreløbig har kvalificeret sig til OL i Beijing på både 50 og 100 fri – med to danske rekorder som følge.
 
Elitechef i Dansk Svømmeunion, Lars Sørensen, udtalte i forbindelse med kåringen: ”I mine øjne er Jakob det åbenlyse valg og efter VM-bronze i 50 butterfly, må al tvivl være fejet bort. Jakob er en svømmer, der går sine egne veje, han lytter til de råd han får og vælger så hvad han selv synes er bedst. Jeg ser ham som en fantastisk repræsentant for dansk svømning og tror hans resultater på langt sigt vil være med til at flytte overliggeren for, hvad man kan i dansk svømning. Jakob er en del af den satsning, vi, i unionen, startede tilbage i 2003, og det er med stolthed, jeg følger den udvikling, der sker med ham.”
 
Landstræner Mark Regan udtalte om valget: ”Det er det rette valg. Han er den eneste, der har fået internationale medaljer det sidste år - og så både til EM og VM. Kig på hans resultater for de sidste år og så vil du ikke være i tvivl. Samtidig er det godt at se, at Julie (Hjorth-Hansen) og Lotte (Friis) har fået kredit for deres flotte resultater det sidste år ved at placere sig som nummer to og tre.”
 
Klubtræner i VAT, Kasper Mikkelsen, udtalte efterfølgende: ”Jakob har vist, at det kan lade sig gøre at gå hele vejen - også som dansk svømmer. Jeg ved, hvilken betydning resultaterne har haft for svømmerne i VAT. Jeg er overbevist om, at det er med til at hæve niveauet ikke kun i VAT, men i dansk svømning generelt”.  
 
Præsentation af de nominerede svømmere
Bestyrelsen i DSTS har i år valgt at nominere alle OL-kvalificerede svømmere til Årets svømmer og er derudover kommet med følgende begrundelser (afstemningsresultatet fremgår i parentes).
 
Jakob Andkjær, VI39/VAT (217 point): Jakob har i de seneste år slettet mange danske rekorder - men absolut mest imponerende præstation var VM-bronze i 50 fly. Ved EM i Budapest blev det endvidere til endnu en bronze medalje - også hentet i 50 fly.
 
Julie Hjorth-Hansen, Birkerød/Sigma NS (146 point): Med OL-kvalifikation samt dansk og nordisk rekord på henholdvis 200 og 400 IM ser det ud til at nivuaet endnu engang er rykket. Udover rekorderne blev det også til en sjetteplads ved VM i Melbourne i 200 IM. 
 
Lotte Friis, Allerød/Sigma NS/Elitecentret (115 point): Med OL-kvalifikation til VM i Melbourne, samt flere danske rekorder på de lange crawl distancer, har Lotte gjort fornemt opmærksom på sig selv igennem det seneste år. Endvidere er Lotte kommet sig godt oven på en alvorlig knæskade – senest vist ved Mare Nostrum i Barcelona, hvor hun svømmede sig ind på en 12. plads på verdensranglisten.
 
Chris Christensen, West swim Esbjerg (113 point): Med OL kvalifikation og en række danske rekorder i årets løb har Chris gjort sig godt bemærket som Danmarks bedste brystsvømmer. Udover nogle flotte løb i bryst har Chris også gjort sig bemærket i årets løb med hans store alsidighed.
 
Mads Glæsner, Allerød/Sigma NS/Elitecentret (81 point): Med OL kvalifikation og nordisk rekord på 800 og 1500 fri, har Mads i årets løb gjort sig flot bemærket internationalt.

Eventuelle spørgsmål til ovenstående kan rettes til fomanden for DSTS – Bo Jacobsen, på telefon: 2137 5798.

På vegne af Dansk Svømme Træner sammenslutning
Kim Dietrichsen, bestyrelsesmedlem i DSTS

 


Cookieindstillinger