0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

OL kvalifikationer på spil ved det forestående DM/Danish Open i svømning

04-07-2007

Af: 21

Når Danmarks Mesterskaberne på langbane DM/Danish Open begynder på lørdag, den 7. juli i Århus, er det for første gang i mange år muligt for danske svømmere at kvalificere sig til OL på hjemmebane. Det er en mulighed, der har kunnet lade sig gøre, fordi Dansk Svømmeunion, af det internationale svømmeforbund, FINA, har fået godkendt DM i Århus som et officielt OL-kvalifikationsstævne.
 
At der er mulighed for OL kvalifikation på hjemmebane er noget, som de bedste danske seniorsvømmere naturligvis vil forsøge at benytte sig af. Fire danske svømmere har allerede været under det individuelle krav til OL. De fire svømmere er: Chris Christensen (West Swim Esbjerg), Mads Glæsner (Sigma/Allerød/Elitecenter), Julie Hjorth-Hansen (Sigma/Birkerød) og Lotte Friis (Sigma/Allerød/Elitecenter).
 
De største forventninger til individuelle kvalifikationer er der til Jakob Andkjær (VAT/VI39) og Jeanette Ottesen (Kvik Kastrup).
Jakob var under juni måneds Mare Nostrum stævner blot 8/100 sekunder fra det individuelle OL-krav i 100 m fri svømning.
Også Jeanette har været meget tæt på OL-kravet i 100 m butterfly. Jeanette mangler på distancen kun at forbedre sin bedste tid med 13/100 sekunder.
Louise Ørnstedt (STO95/Frem), som også bedømmes at have rigtig gode muligheder for en individuel OL-kvalifikation, er stadig ikke sin skade kvit, og bliver derfor ikke startklar til DM.
 
Under DM vil der også i de individuelle løb blive udkæmpet en, måske knap så tydelig, kamp om at positionere sig til en mulig OL-kvalifikation via en holdkap. Flere holdkapper har muligheder for en OL-kvalifikation. Tættest er damernes 4 x 200 m fri og 4 x 100 m medley. Eksempelvis manglede dameholdkappen under VM i Melbourne i marts måned kun 14/100 sekunder i at sikre en direkte OL-kvalifikation.
Også de to tilsvarende herreholdkapper har muligheder for at kvalificere sig til OL inden tidsfristen udløber næste år.
Via svømmernes individuelle løb gælder det således for alle de involverede svømmere at sikre sig stærke personlige forbedringer, der i sidste ende kan være med til at sikre udtagelse til holdkappen, og naturligvis en OL kvalifikation senere i kvalifikationsperioden.

Mulighed for EM-kvalifikation under DM
DM vil også være en oplagt mulighed for kvalifikation til EM i Eindhoven i marts 2008. Et EM, der vil blive meget vigtigt for stort set alle de bedste danske svømmere, fordi det vil være den sidste reelle chance for at opnå kvalifikation til OL. Første skridt på vejen er således at opnå en kvalifikation under DM og dernæst, ved EM, at søge at svømme sig på det danske OL-hold.
 
600 svømmere fra 71 klubber tilmeldt
Der er tilmeldt cirka 600 svømmere til dette års udgave af DM på langbane. Svømmerne fordeler sig på i alt 71 klubber. Således synes hele landet at være pænt repræsenteret.
 
DM kombinerer både Danske Junior Mesterskaber (DJM) og Danske Senior Mesterskaber (DM). Juniormesterskaberne afgøres i direkte finaler om formiddagen og seniormesterskaberne i finaler om eftermiddagen.
DM er samtidig et åbent stævne (Danish Open), således at internationale svømmere også kan deltage. Deltagere fra Færøerne, Island, Estland og Finland har således meldt deres ankomst til stævnet.
 
Kravtiderne til OL og EM kan findes via følgende link: t2w_470.asp
 
Program for DM/DJM/Danish Open 2007
DM/DJM/Danish Open 2007 afholdes i Århus Svømmestadion, F. Vestergaardsgade 5, 8000 Århus C, i perioden lørdag, den 7. juli – torsdag, den 12. juli.
 
Hver dag begynder indledende afsnit klokken 9.30 og finaleafsnittet klokken 17.00.
Alle interesserede er velkomne til at kigge forbi og benytte lejligheden til at opleve masser af spændende svømning.

Kontaktpersoner under DM
Spørgsmål vedrørende landsholdssvømmerne og OL-kvalifikationer kan rettes til elitechef Lars Sørensen på mobil: 2920 6160.
Øvrige spørgsmål til mesterskaberne kan rettes til Lise Møller, leder af svømmesektionen, som kan kontaktes på mobil: 2013 7160 (dog ikke lørdag-søndag).
  
Live resultatformidling
Resultaterne kan følges live på: www.simgrodan.dk/live
  
Mesterskaberne afholdes i samarbejde mellem Dansk Svømmeunion og AGF Svømmeafdeling.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger