0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nyt livreddertårn øger trygheden ved Faxes kyst

29-06-2007

Af: 21

På mandag den 2. juli indvies det nye livreddertårn på Feddet. Tårnet er stillet op af TrygFonden, som står bag 17 livreddertårne på strande rundt omkring i Danmark. Livreddertårnet på Feddet er bemandet dagligt frem til den 25. august.
 
Badehøjsæsonen går for alvor i gang, når skolebørnene holder sommerferie. De næste otte uger vil det rød- og hvidstribede livreddertårn derfor være bemandet med livreddere dagligt. Livredderne uddannes af Dansk Svømmeunion i samarbejde med TrygFonden.
 
- Vores livreddere har trænet hele vinteren og foråret, så de er klar til at holde et vågent øje fra tårnet og træde til, hvis det er nødvendigt. Livreddernes rolle er primært at forebygge farlige situationer, og her spiller tårnene en vigtig rolle; for dels giver de overblik over stranden, og dels indeholder de vigtige redskaber som fx genoplivningsudstyr og radio til alarmering, siger Erik Bech, der er kystlivredningschef i projekt Tryg på Stranden.
 
Festlig tårnåbning
Tårnåbningen på Feddet sker kl. 11 og markeres med en åbningstale af Michael Frederiksen, som er formand for Erhvervs- og Kulturudvalget i Faxe kommune. Ud over taler vil skuespiller Kirsten Cenius læse højt fra børnebogen ”Jagten på det hemmelige havuhyre”. Blandt gæsterne er nemlig tre lokale børnehaver og en fritidsordning.
 
Det er vigtigt, at også de yngre badegæster lærer om sikkerhed på stranden, og eventyrfortællingen er en sjov og anderledes måde at lære dem om sikkerhed på. 
 
Efter indvielsen demonstrerer livredderne deres færdigheder. 
 
Dansk Svømmeunion og TrygFonden har igennem flere år arbejdet for at øge badesikkerheden i Danmark. Det er derfor ikke kun på Feddet, at badegæsterne kan føle sig ekstra trygge i år. Der er nemlig tårnåbninger på 16 andre danske strande rundt om i landet samme dag.
   
Fem gode råd
Selv om der er livreddere på stranden, er det badegæsternes eget ansvar at bære sig fornuftigt ad i og ved vandet. Til det formål har Dansk Svømmeunion og TrygFonden i fællesskab udviklet fem gode baderåd:
  1. Lær at svømme
  2. Bad aldrig alene
  3. Tjek vindretning, dybde og strømforhold, før du bader
  4. Lær strandens lokale forhold at kende
  5. Børn må ikke bade uden opsyn fra en voksen
Du kan læse mere om livreddertårnene og TrygFonden på www.trygfonden.dk. Her kan du også finde andre informationer om badesikkerhed – blandt andet hvad flagene ved tårnene betyder.
 
Der er fotos af livreddertårne og livreddere på denne hjemmeside: http://www.trygfonden.dk
 
Yderligere oplysninger:
Kommunikationschef i TrygFonden, Trine Heidemann,
mobil: 2226 0054, e-mail: th@trygfonden.dk
Kystlivredningschef Erik Bech, projekt Tryg på Stranden,
mobil: 3033 7249, e-mail: eb@svoem.dk

 


Cookieindstillinger