0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Badesikkerheden kommer i fokus på mandag - 17 livreddertårne åbner

29-06-2007

Af: 21

På mandag begynder skolebørnenes sommerferie, og det betyder, at badesæsonen for alvor er i gang. TrygFonden og Dansk Svømmeunion bemander fra den 2. juli 18 livreddertårne med 130 uddannede kystlivreddere. I år indvies et nyt tårn på Feddet strand i Faxe.
 
Om få dage åbner de velkendte rød- og hvidstribede livreddertårne på de danske strande. Tårnene sættes op af TrygFonden, som et led i projekt Tryg på Stranden, der er et samarbejde mellem TrygFonden og Dansk Svømmeunion. Projektet skal være med til at øge badegæsternes tryghed. Tårnene er et vigtigt arbejdsredskab for livredderne, der fra højden har et godt overblik over, hvad der sker både på stranden og i havet. Desuden indeholder tårnet genoplivnings- og førstehjælpsudstyr.  
 
Danmark havde for nylig besøg af den australske kystlivredningschef Ben Whibley. Australien befinder sig i kraft af sine ekstreme kystforhold og lange tradition for vandsport på et højt professionelt plan inden for kystlivredning. Om den danske indsats langs kysterne siger han:
 
- Når man kommer fra Australien, der har stolte og lange traditioner inden for kystlivredning, er det imponerende at se det høje niveau, der er i den danske kystlivredning, både hvad angår uddannelse af livreddere og det udstyr, de har til rådighed for at løse opgaven. TrygFonden, Dansk Svømmeunion og de mange livreddere udviser stort engagement og professionalisme i deres indsats for at skabe tryghed på de danske strande, siger Ben Whibley.
 
130 livreddere står klar
I løbet af vinteren og foråret har Dansk Svømmeunion og TrygFonden uddannet ikke færre end 130 livreddere. Det er det hidtil højeste antal i de år, samarbejdet har eksisteret.
 
- Alle har trænet hårdt de sidste måneder under uddannelsen og er nu klar til tårnåbningerne den 2. juli. Og livredderne glæder sig til at komme ud og skabe tryghed på strandene, udtaler kystlivredningschef Erik Bech fra Tryg på Stranden.
 
Hen over sommeren drager den populære LivredderPatrulje rundt til landets strande.
 
– Sidste år var 32 mennesker i livsfare, da vi hjalp dem, hvilket understreger værdien af vores tilstedeværelse i tårnene. Med LivredderPatruljen kommer vi ud til folk på en anden måde og lærer badegæsterne at færdes trygt og sikkert på stranden, siger Trine Heidemann, kommunikationschef i TrygFonden.
 
Fem gode baderåd:
  1. Lær at svømme
  2. Bad aldrig alene
  3. Tjek vindretning, dybde og strømforhold, før du bader
  4. Lær strandens lokale forhold at kende
  5. Børn må ikke bade uden opsyn fra en voksen
Livreddertårnene åbner den 2. juli på Tornby Strand, Løkken Strand, Blokhus Strand, Grenå Strand, Moesgaard Strand, Kerteminde Nordstrand, Fyns Badestrand, Kabelhusets Strand i Rørvig, Gudmindrup Strand, Høve Strand, Charlottenlund Strand, Enø Strand, Stranden på Feddet ved Faxe, Marielyst Strand samt Antoinette Strand og Balka Strand på Bornholm. Frem til 25. august er alle tårne hver dag bemandet med uddannede kystlivreddere. Tårnene er bemandede, når flaget er oppe. Desuden har TrygFonden en livredderpost ved Bellevue Strandpark nord for København samt tårne ved Københavns Havnebad på Islands Brygge og havnebadet Copencabana ved Fisketorvet.
 
På TrygFondens hjemmeside www.trygfonden.dk kan man se en oversigt over, hvornår LivredderPatruljen besøger de enkelte strande. Der kan man også læse mere om livreddertårnene og TrygFonden og finde andre informationer om badesikkerhed – blandt andet hvad flagene ved tårnene betyder.
 
Yderligere oplysninger:           
Kommunikationschef Trine Heidemann, TrygFonden, 2226 0054,
e-mail: th@trygfonden.dk
Kystlivredningschef Erik Bech, Dansk Svømmeunion, 3033 7249,
e-mail: eb@svoem.dk

 


Cookieindstillinger