0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Lyngby Svømmeklub henter svensk forstærkning

20-06-2007
Efter et turbulent forår afslutter Lyngby Svømmeklub sæsonen 2006/07 med ro i geledderne

Af: 21

Lyngby Svømmeklub har i den sidste periode brugt en del ressourcer på at finde den helt rigtige profil som Cheftræner for klubben. ”Vi ønskede en person til dels at videreudvikle klubbens store talentmasse til et højere niveau i elitesvømning, dels til at skabe de nødvendige rammer for et solidt Kraftcenter arbejde i dansk svømning”, siger formand Anne Kruse.

 

Klubben har været i dialog med mange yderst kompetente ansøgere fra både ind- og udland og valget af ny cheftræner er faldet på den erfarne, svenske elitetræner, Stefan Wiking.
 
Stefan er dog ikke noget helt nyt bekendtskab for klubbens konkurrencesvømmere og
-trænere, idet han de seneste par måneder har fungeret som sportslig ansvarlig for eliteholdet, hvor han på rekordtid har skabt et top hold med respekt for den enkelte svømmer og med koncentreret træning.

Oprindeligt var det egentligt Stefan Wiking’s hensigt kun at varetage stillingen som sportslig ansvarlig på eliteholdet indtil en ny cheftræner var fundet. ”Jeg har været utrolig glad for mit job på Polhemskolan” (Sveriges største idrætsgymnasium) udtaler Stefan Wiking, der blot tog ”vikarjobbet” i Lyngby for at hjælpe til i en akut situation.

Imidlertid ændrede han mening efter blot nogle få ugers arbejde med det unge elitehold. ”Det her er en gruppe unge mennesker med en sjælden motivation og gejst. At få mulighed for at arbejde videre med dem er et privilegium, jeg ikke kunne sig nej til” siger Stefan på næsten fejlfrit dansk.

Stefan er 52 år og bor i Lund med sin kone og sine 3 børn. Ud over at komme med Sveriges højeste træneruddannelse, kommer han med mange års erfaring fra flere af de svenske topklubber, men kender også den danske svømmeverden indefra, idet han har været et smut inden om Køge Svømmeklub i 2004-05.

Lyngby Svømmeklubs formand, Anne Kruse siger synligt tilfreds ”Vi er både stolte og glade over at kunne byde Stefan velkommen som Lyngby Svømmeklubs nye cheftræner. Vi glæder os til det tætte samarbejde med Stefan omkring hele klubbens konkurrence-afdelingen og håber naturligvis at kunne trække på hans kompetencer i mange år frem”.

 


Cookieindstillinger