0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

De danske svømmere fortsat i rekord- og medaljehumør ved weekendens internationale stævner

17-06-2007

Af: 35

En stærk international uge for dansk svømning blev i dag afsluttet på fornem vis med yderligere to danske rekorder. Sammenlagt er det dermed blevet til 6 danske og 3 nordiske rekorder ved den forgange uges internationale stævner med dansk repræsentation.
 
Ved det afsluttende Mare Nostrum stævne i Monaco satte Lotte Friis, Sigma/Allerød/Elitecenter, sin 3. rekord på en uge, det gør hun i 400 m fri som hun svømmer i tiden 4.11.00 og forbedrer dermed sin egen danske og nordiske rekord sat tidligere på ugen i Barcelona. Lotte slutter på en sammenlagt 3. plads.
 
Julie Hjorth-Hansen, Sigma/Birkerød, svømmede på favoritdistancen, 200 m individuel medley, en 2. plads hjem i en tid der blot var 8/100 af et sekund over hendes egen danske og nordiske rekord sat under VM i Melbourne i marts. Julies endelige tid blev på 2.13.22
 
Jakob Andkjær, VAT/VI39, vandt på favoritdistancen 50 m butterfly guld i en tid på 23.68, hvilket er blot 12/100 af et sekund over hans egen danske og nordiske rekordtid og samtidig er den hurtigste tid der nogensinde er blevet svømmet ved Mare Nostrum stævnerækken.
 
Dagens anden danske rekord blev sat af Chris Christensen, West Swim Esbjerg, på 200 m bryst. Chris har i weekenden med sin klub deltaget ved et internationalt stævne i Zagreb, Kroatien. Chris forbedrer dermed sin egen danske rekord sat under VM i Melbourne til en tid på 2.14.47. Chris slutter på en sammenlagt flot 2. plads.
 
Under gårsdagens finaler ved Mare Nostrum stævnet i Monaco satte de danske svømmere yderligere to danske rekorder. Således slettede Jakob Andkjær, VAT/VI39, sin egen danske rekord på 100 m fri. Den nye rekordtid lyder nu på 0.49.69 og er blot 8/100 af et sekund fra det danske krav til OL i Beijing. En kvalifikation som Jakob dermed stadig jagter. Jakob slutter sammenlagt løbet på en 3. plads. Også Julie Hjorth-Hansen, Sigma/Birkerød, svømmede en meget flot og stærk dansk og nordisk rekordtid hjem på 400 m individuel medley. Julie slutter på en 2. plads i tiden 4.42.87.
 
Internationale resultater der lover godt for de kommende Danske Mesterskaber / Danish Open i Århus fra den 7. – 12. juli i Århus.
 
Via følgende link kan resultater fra Mare Nostrum stævnerne ses: http://www.marenostrumswim.com/resultat07.php

 


Cookieindstillinger