0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Kai Holm æresmedlem i Dansk Svømmeunion

21-04-2007

Af: 21

I forbindelse med afholdelse af Dansk Svømmeunions årlige generalforsamling i Idrættens Hus i dag, lørdag, den 21. april, er Kai Holm (formand for Danmarks Idræts-Forbund), blevet æresmedlem af Dansk Svømmeunion.


Dansk Svømmeunions formand Kaj Aagaard og Dansk Svømmeunions nye æresmedlem Kai Holm. Foto: Preben B. Søborg.
 
- Et æresmedlemskab er den højeste udmærkelse, som kan opnåes i regi af Dansk Svømmeunion. Det er således en anerkendelse som bestemt ikke er enhver beskåret. Sådan indledte formand af Dansk Svømmeunion, Kaj Aagaard, sin tale til Kai Holm. Kaj Aagaard fortsatte: - Og at blive æresmedlem i forbindelse med Dansk Svømmeunions 100 års jubilæum, gør medlemskabet til en om muligt endnu højere udmærkelse.
 
Dermed var tonen slået an i en flot og rosende tale om Kai Holm, der har haft en årelang engageret fortid inden for svømmesporten, først som aktiv senere som politiker, før han blev kendt som formanden for Danmarks Idræts-Forbund.
 
Det var i Viborg Svømmeklub Kai Holm begyndte sin svømmerelaterede karriere som aktiv svømmer. Senere blev det også til en periode som aktiv vandpolo-spiller.
 
I 1967 indtager Kai Holm en plads som bestyrelsesmedlem i Jydsk Svømmeunion. Herefter er Kai i resten af sin svømme-engagerede tid at finde som politiker på forskellige poster i regi af Dansk Svømme og Livrednings Forbund. Formandsposten overtager han i 1977. Den post bestrider han frem til 1982. I 1983 vælges Kai Holm som formand for Danmarks Idræts-Forbund (DIF). 
 
Kaj Aagaard, Dansk Svømmeunions nuværende formand, husker selv Kai Holm som formand for Dansk Svømme og Livrednings Forbund: - Jeg har været så længe i svømningen, at jeg kan huske Kai Holm som bestyrelsesformand. Det var i disse år vi udarbejdede trænerråd og trænersammenslutninger. Du var modtagelig og lyttede til os, husker jeg. Og det var dig, der introducerede ”Svømning – familiens totalidræt” i Dansk Svømme og Livrednings Forbund og fik os alle til at tænke på, hvilken unik idrætsgren vi egentlig beskæftigede os med.
 
Om Kai Holm i rollen som formand for Danmarks Idræts-Forbund var der også rosende ord at hente hos formanden for Dansk Svømmeunion: - Du er en formand af absolut høj klasse. Du har strategisk sans. Du er en snu ræv og en dygtig politiker. Man kan mærke, når du træder ind i et lokale. Nogle kalder det karisma. Det gjorde jeg også på DIFs talerstol sidste år. Du har været en stor formand i DIF. Det bliver svært at komme efter dig.  
 
Afslutningsvis udtrykte Kaj Aagaard stolthed over, at det i 24 år har været en svømmeformand, der har siddet i spidsen for dansk idræt. En præstation, som er medvirkende til, at Dansk Svømmeunion denne lørdag i april 2007 har valgt at hædre Kai Holm ved at gøre ham til æresmedlem af Dansk Svømmeunion.
- Tak for din indsats i dansk svømning. Tak for din livslange indsats for dansk idræt, lød det afrundende fra Dansk Svømmeunions formand Kaj Aagaard.
 
Kai Holm modtog æresbevisningen under stående bifald fra generalforsamlingen og takkede for hædren fra talerstolen.   
 
Om Dansk Svømmeunions æresmedlemskab
Dansk Svømmeunions æresmedlemskab er den absolut højest opnåelige anerkendelse i unionen – som påskønnelse til personer, der i en årrække har ydet en ganske enestående og betydningsfuld indsats for svømmesporten, heriblandt i øverste SVØM-regi.
 
Sidste gang en person blev tildelt æresmedlemskab af Dansk Svømmeunion var i 2001, hvor Elsa Gravgaard blev hædret på unionens generalforsamling.
 
Inklusive Kai Holm er i alt otte personer blev hædret med et æresmedlemskab i Dansk Svømmeunion – se oversigten på Dansk Svømmeunions hjemmeside – www.svoem.dk > Om unionen > Æresbevisninger. 
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460


 


Cookieindstillinger