0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

25
Oktober
2020

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Modul 7 - Overdommer

30. januar Vejle (Del 1)

 Næste arrangement

25
Oktober
2020
Officials
WinGrodan 1 OMG20-3627
Holbæk Svømme Klub
29
Oktober
2020
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion off20-3609
Durup Svømmehal (Aflyst)
31
Oktober
2020
Træner/instruktør
Svømningens Grundudd. Weekend 2 af 2 SG20-3423
Danhostel Kalundborg Vandrerhjem

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Kai Holm æresmedlem i Dansk Svømmeunion

    Tags:

21-04-2007

Af: 21

I forbindelse med afholdelse af Dansk Svømmeunions årlige generalforsamling i Idrættens Hus i dag, lørdag, den 21. april, er Kai Holm (formand for Danmarks Idræts-Forbund), blevet æresmedlem af Dansk Svømmeunion.


Dansk Svømmeunions formand Kaj Aagaard og Dansk Svømmeunions nye æresmedlem Kai Holm. Foto: Preben B. Søborg.
 
- Et æresmedlemskab er den højeste udmærkelse, som kan opnåes i regi af Dansk Svømmeunion. Det er således en anerkendelse som bestemt ikke er enhver beskåret. Sådan indledte formand af Dansk Svømmeunion, Kaj Aagaard, sin tale til Kai Holm. Kaj Aagaard fortsatte: - Og at blive æresmedlem i forbindelse med Dansk Svømmeunions 100 års jubilæum, gør medlemskabet til en om muligt endnu højere udmærkelse.
 
Dermed var tonen slået an i en flot og rosende tale om Kai Holm, der har haft en årelang engageret fortid inden for svømmesporten, først som aktiv senere som politiker, før han blev kendt som formanden for Danmarks Idræts-Forbund.
 
Det var i Viborg Svømmeklub Kai Holm begyndte sin svømmerelaterede karriere som aktiv svømmer. Senere blev det også til en periode som aktiv vandpolo-spiller.
 
I 1967 indtager Kai Holm en plads som bestyrelsesmedlem i Jydsk Svømmeunion. Herefter er Kai i resten af sin svømme-engagerede tid at finde som politiker på forskellige poster i regi af Dansk Svømme og Livrednings Forbund. Formandsposten overtager han i 1977. Den post bestrider han frem til 1982. I 1983 vælges Kai Holm som formand for Danmarks Idræts-Forbund (DIF). 
 
Kaj Aagaard, Dansk Svømmeunions nuværende formand, husker selv Kai Holm som formand for Dansk Svømme og Livrednings Forbund: - Jeg har været så længe i svømningen, at jeg kan huske Kai Holm som bestyrelsesformand. Det var i disse år vi udarbejdede trænerråd og trænersammenslutninger. Du var modtagelig og lyttede til os, husker jeg. Og det var dig, der introducerede ”Svømning – familiens totalidræt” i Dansk Svømme og Livrednings Forbund og fik os alle til at tænke på, hvilken unik idrætsgren vi egentlig beskæftigede os med.
 
Om Kai Holm i rollen som formand for Danmarks Idræts-Forbund var der også rosende ord at hente hos formanden for Dansk Svømmeunion: - Du er en formand af absolut høj klasse. Du har strategisk sans. Du er en snu ræv og en dygtig politiker. Man kan mærke, når du træder ind i et lokale. Nogle kalder det karisma. Det gjorde jeg også på DIFs talerstol sidste år. Du har været en stor formand i DIF. Det bliver svært at komme efter dig.  
 
Afslutningsvis udtrykte Kaj Aagaard stolthed over, at det i 24 år har været en svømmeformand, der har siddet i spidsen for dansk idræt. En præstation, som er medvirkende til, at Dansk Svømmeunion denne lørdag i april 2007 har valgt at hædre Kai Holm ved at gøre ham til æresmedlem af Dansk Svømmeunion.
- Tak for din indsats i dansk svømning. Tak for din livslange indsats for dansk idræt, lød det afrundende fra Dansk Svømmeunions formand Kaj Aagaard.
 
Kai Holm modtog æresbevisningen under stående bifald fra generalforsamlingen og takkede for hædren fra talerstolen.   
 
Om Dansk Svømmeunions æresmedlemskab
Dansk Svømmeunions æresmedlemskab er den absolut højest opnåelige anerkendelse i unionen – som påskønnelse til personer, der i en årrække har ydet en ganske enestående og betydningsfuld indsats for svømmesporten, heriblandt i øverste SVØM-regi.
 
Sidste gang en person blev tildelt æresmedlemskab af Dansk Svømmeunion var i 2001, hvor Elsa Gravgaard blev hædret på unionens generalforsamling.
 
Inklusive Kai Holm er i alt otte personer blev hædret med et æresmedlemskab i Dansk Svømmeunion – se oversigten på Dansk Svømmeunions hjemmeside – www.svoem.dk > Om unionen > Æresbevisninger. 
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460