0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Mindeord om Frode Foldager

16-04-2007

Af: 21

Den 27. marts 2007 sluttede for Frode Foldager et 95 år langt liv, hvor svømningen kom til at fylde rigtig meget. 
Det hele begyndte i svømningens pioner-tid, hvor svømning udgjorde en udendørs sommersport i ofte primitive anlæg i søer, åer eller ved stranden. Oven på barndomsårene i Stubbekøbing flyttede Frode til Ringsted, da han var omkring de 20. I Ringsted voksede engagementet og herfra fik Frode hele sit virke inden for svømningen.
Personligt dyrkede Frode især udspring, men det var først og fremmest som instruktør og leder, han førte sig frem.
 
Fra slutningen af trediverne blev Frode bestyrelsesmedlem i Ringsted Svømmeklub og hurtigt også i Sjællands Svømme-Union. Frode gjorde sig bemærket ved sit arbejde indenfor lederuddannelse, livredning og dommergerning i det hele taget. Både DSLF og DIF opdagede dette og lagde hurtigt beslag på en stor del af hans kræfter.
DSLF’s daværende formand, Frede Borre, bemærkede også, at man kunne udnytte Frodes civile uddannelse inden for det grafiske fag og knyttede ham således til sig som redaktør af ”Svømmesport”.
 
Frodes engagement holdt ved lang tid efter den sidste bestyrelsespost. Således varetog Frode gerne diverse forefaldende opgaver, og det var med stor interesse, at han til det sidste fulgte med i dansk svømning.
 
Frodes virke som leder var altid præget af engagement og personlige holdninger. Han var et i enhver henseende retskaffent menneske - en person, man nok med rette kunne hæfte betegnelsen hædersmand på. Derfor var det også helt på sin plads og fuldt fortjent, at Frode i 1999 blev udnævnt til æresmedlem af Dansk Svømme og Livrednings Forbund (i dag Dansk Svømmeunion).
 
Ære være Frode Foldagers minde.
 
På vegne af Dansk Svømmeunion
Knud Jørgensen

 


Cookieindstillinger