0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM dag 8 - finale: Julie Hjorth-Hansen nummer 8 i finalen i 400 m individuel medley

01-04-2007

Af: 35

Med Julie Hjorth-Hansens, Sigma/Birkerød, finaledeltagelse i 400 m individuel medley fik det danske VM-hold sat et værdigt punktum for hvad der med danske øjne har været en succesrig uge med svømning i australske Melbourne.
 
Julie svømmer de 400 m i tiden 4.46.97 og slutter som nr. 8. Julies tid er langsommere end hendes noget overraskende løb under de indledende heat, men stadig en tid som er hurtigere end hendes tidligere danske og nordiske rekord før VM. Undervejs i løbet disponerer Julie lidt anderledes end i det indledende heat, og starter noget hurtigere på de første 100 m, en rigtig satsning i en finale, men også nok en satsning der har kostet kræfter sidst i løbet. Julie kan dog se tilbage på hendes VM-deltagelse med stor tilfredshed. Det er blevet til 2 finaler, 3 nordiske og 3 danske rekorder undervejs; og en OL-kvalifikation.
 
Det er da også en tilfreds dansk landstræner Mark Regan der ser tilbage på en lang, men for fremtiden lovende dansk VM-uge i hans australske hjemland. Opsummerende er det blevet til 1 bronzemedalje, 4 finaler, 3 semifinaler, 13 danske rekorder, 6 nordiske rekorder, 4 svømmere individuelt kvalificeret til OL og 22 personlige rekorder ud af 45 starter.
 
Mark Regan udtaler: - Jeg er naturligvis meget tilfreds og overrasket over medaljen og de 4 finaler, men jeg hæfter mig også specielt ved at vores unge debutanter og de yngre kræfter på holdet har stået distancen ved dette VM; og ikke mindst at hele holdet har formået at løfte sig og sætte en masse personlige rekorder undervejs – så kan jeg ikke bede mit hold om mere.  
Mark udtaler videre: - Jeg har arbejdet med mange landshold igennem min tid som træner, også landshold som har vundet masser af medaljer, men jeg har aldrig før været så stolt af et hold som nu. Holdet er ungt med en gennemsnitsalder på lidt over 19 år, de har forberedt sig sammen og været super seriøse og målrettede undervejs, og støttet hinanden på fornemste vis.