0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Handicap-svømning: Danish Open i Esbjerg - endnu engang en stor succes

13-03-2007

Af: 21

Søndag d. 11 marts 2007 midt på eftermiddagen blev dørene til Svømmestadion Danmark så igen lukket efter afholdelsen af dette års udgave af Danish Open. Stævnet blev i år afholdt for fjerde gang i træk i Esbjerg og har allerede nu status som det største svømmestævne for svømmere med et handicap på i Norden.
 
Inden dørene lukkede havde godt 220 handicappede elitesvømmere fra hele verden dystet i det 50 meter lange konkurrencebassin på Svømmestadion Danmark. Dansk Handicap Idræts-Forbunds Svømmesektion og Swim Team Esbjerg havde stået som arrangører af stævnet og mere end 100 ledere, officials og hjælpere havde gjort deres ypperste for at Danish Open skulle blive en succes.
 
Og det blev det…..
 
De fine forhold på Svømmestadion Danmark i Esbjerg gav optimale betingelser for konkurrencernes afvikling, og resultatet blev da også i øjenfaldende. Hele 8 verdensrekorder blev det til og desuden et utal af europæiske og asiatiske rekorder blev det til – et sikkert bevis på at det var en gruppe af verdens allerbedste svømmere, der var samlet i Esbjerg.
 
Lørdag aften og søndag eftermiddag afholdtes de såkaldte Multi Disability finaler, hvor alle svømmer i mod hinanden på tværs af handicap-klasserne. En meget intens finaleform, hvor svømmerne svømmer imod verdensrekorden i deres respektive klasser og hvor vinderen findes som den der kommer tættest på verdensrekorden.
Mange danske svømmere kvalificerede sig til Multi Disability finalerne og vist dermed svømning på højt niveau. Karina Lauridsen (Swim Team Esbjerg) formåede at få maksimalt udbytte af finaleløbene, da hun vandt finalen i 100 meter rygsvømning for damer i en ny verdensrekord tid på 1.33.60. Claus Taudorf (Silkeborg Svømmeklub) besatte 2. pladsen i herrernes finale i 50 meter brystsvømning.
 
I forbindelse med Danish Open blev der også afholdt Forbunds-mesterskaber, der er en konkurrence udelukkende for de danske svømmere. Medaljeslugeren i disse konkurrencer blev Nadja Joy (Korsør HI) med 6 forbundsmesterskaber. Desuden vandt Maria Lassen (Ringsted HIF), Lasse W. Andersen (Holbæk Svømmeklub) og Keld Rishøj (Thisted Svømmeklub) alle 5 guldmedaljer i konkurrencen for de danske svømmere.
 
Stævnets meget høje kvalitet gav de danske svømmere en fremragende mulighed for at få den internationale stævneerfaring, der er helt afgørende for en fremtidig international svømmekarriere.
 
Specielt det fremragende kinesiske hold bestående af 31 af de bedste svømmere i verden imponerede med flot svømning over hele weekenden.
 
Arrangørerne modtog mange roser og positive tilkendegivelser for de fine rammer på Svømmestadion Danmark i Esbjerg og for selve afviklingen af stævnet. Arrangementet har således været med til at præsentere handicapidrætten på fornemmeste vis, samt at sætte både Danmark og Esbjerg på verdenskortet.

For yderligere information kan Thomas Stub, cheflandstræner/stævneleder i DHIF´s Svømmesektion, kontaktes på mobil: 2062 1350. E-Mail: stub@swim.dk


 


Cookieindstillinger