0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

11 danske svømmere klar til Verdens Mesterskaberne i svømning i Melbourne

08-03-2007
- kampen om OL-kvalifikationer og finalepladser indledes med startskuddet til VM

Af: 21

Det er tredje gang i VM svømningens historie, at Australien er vært for svømmesportens internationale hovedbegivenhed, VM på langbane; og 12. gang i alt, at der afholdes VM. VM konkurrencerne består, udover svømning, også af mesterskaber i vandpolo, synkro, åbent vand og udspring. Konkurrencerne begynder den 19. marts og afsluttes den 1. april. Svømmekonkurrencerne, som er de eneste af VM konkurrencerne med dansk deltagelse, begynder den 25. marts og afsluttes den 1. april.
 
Siden udtagelsen til VM i slutningen af januar har de danske svømmere ligget i træningslejr i Italien fra den 7. – 18. februar, og deltaget ved det netop overståede Grand Prix stævne på langbane fra den 2. – 4. marts i Gladsaxe. De afsluttende VM-forberedelser er henlagt til en by kaldet Maroochydore ved den australske ”Sunshine Coast”. Der er afrejse for VM-truppen i dag, torsdag, den 8. marts til Australien. Den 21. marts rejser holdet endeligt til Melbourne.
 
Om forventningerne til de danske svømmere
Når VM begynder, er der cirka 16 måneder til De Olympiske Lege i Beijing 2008. VM er for svømmerne den første chance for at kvalificere sig til OL.
Forventningerne til de danske svømmeres VM deltagelse går i flere retninger. I forhold til OL kvalifikationer er det målet at få kvalificeret minimum en dame holdkap allerede under VM samt at få tre – fire svømmere individuelt kvalificeret. Ligeledes er det målsætningen, at der bliver svømmet tre – fire finaler med dansk deltagelse, og at der under VM bliver svømmet mange personlige og danske rekorder hjem. Landstræner Mark Regan tilføjer, at et af hans mål for dansk svømning er at få flere svømmere placeret på verdensranglisterne samt få forbedret svømmernes placeringer på verdensranglisterne. Rekorder sat under VM er således vigtige pejlemærker på, om landstrænerens målsætning om flere og bedre verdensranglisteplaceringer bliver opnået.
 
Mere end 1.000 deltagere fra 175 lande
Svømmekonkurrencerne kommer til at foregå i Rod Laver Arena, der nok er mest kendt for at lægge underlag til Australian Open i tennis. Et kæmpemæssigt bassin er siden afslutningen af tenniskonkurrencerne blevet bygget op, og står således klart om få dage, når VM konkurrencerne officielt indledes. Der vil være plads til omkring 15.000 tilskuere under svømmekonkurrencerne, og der forventes at blive udsolgt under de fleste af finalerne når de mere end 1.000 deltagere fra 175 lande konkurrerer i bassinet.
 
VM svømningens historie
1973 – Beograd, Yugoslavien
1975 - Cali, Colombia
1978 - Berlin, Vesttyskland
1982 - Guyaquil, Ecuador
1986 - Madrid, Spanien
1991 - Perth, Australien
1994 - Rom, Italien
1998 - Perth, Australien
2001 - Fukuoka, Japan
2003 - Barcelona, Spanien
2005 - Montreal, Canada
 
En samlet mediaguide indeholdende VM-program foruden præsentation af hele den danske VM-trup kan downloades her. Endvidere kan et ark med VM-forventninger fra Louise Ørnstedt og Jakob Andkjær, der p.t. opholder sig i henholdsvis Australien og USA, downloades her.  
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef Lars Sørensen kontaktes på mobil: 2920 6160.
Når VM løber af stabelen er direktør i Dansk Svømmeunion Pia Holmen unionens presseansvarlige. Pia Holmen kan under VM kontaktes på mobil: 2920 6161.
 
Der vil være rig lejlighed til at følge VM-svømningens mange afsnit på TV (EuroSport, svensk og tysk TV). Følg også med i livetimingen på www.omegatiming.com
 
Endelig vil også Dansk Svømmeunion følge slagets gang og udsender pressemeddelelser løbende under mesterskaberne.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger