0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Overraskende stor dansk rekord til Jakob Andkjær i 100 m fri

18-02-2007

Af: 35

Ved et Grand Prix stævne på langbane i Missouri i USA satte Jakob Andkjær en noget overraskende og klækkelig dansk rekord i 100 m fri. Overraskende på grund af tidspunktet her ca. 5 uger før VM starter i Melbourne. Stævnet i USA er stærkt besat, hvor cirka halvdelen af det amerikanske VM-hold finpudser VM-formen.
 
Jakob svømmede de 100 m på 0.49.68 og svømmede sig til finalen som nr. 1. i finalen kunne Jakob dog ikke helt leve op til morgenens hurtige tid og sluttede på en 3. plads i tiden 0.50.16, dog stadig en god finalepræstation, hvor Jakob distancerede flere velkendte sprintere. Bland andet sydafrikanske Ryk Neethling. Jakobs tidligere danske rekord lød på 0.50.11 og blev sat under EM i Budapest i august 2006. Jakobs nye danske rekord er i øvrigt kun 9/100 sekund fra det danske OL-krav på distancen. Et krav der dog tidligst kan klares under VM i Melbourne.
 
En anden dansk svømmer, Louise Ørnstedt, som også opholder sig udenfor Danmark, har i Australien også brugt weekenden på at svømme langbanestævne i Sydney. Her svømmede Louise en 3. plads hjem ved New South Wales State Championships i 100 m rygcrawl. Louises tid blev på 1.03.28.
 
Stævnet i USA fortsætter til og med mandag og kan følges via følgende link: www.csctigersharks.org/realtime/