0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Stor undersøgelse skal afdække danskernes svømmefærdigheder

20-12-2006

Af: 21

I samarbejde med TrygFonden sætter Dansk Svømmeunion fokus på danskernes svømmefærdigheder herunder kendskabet til selvredning og livredning i ny stor undersøgelse. Resultatet ventes klar i slutningen af marts 2007.
 
Undersøgelsen skal først og fremmest give et overordnet indblik i, hvordan, det står til med danskernes svømmefærdigheder og kendskab til selvredning og livredning. Undersøgelsen skal samtidig give en viden om, hvor og af hvem danskerne lærer at svømme, samt hvilke behov og ønsker omkring svømme- og redningsmæssige færdigheder, danskerne efterspørger.
 
Med undersøgelsen, som er iværksat takket være et samarbejde med TrygFonden, går et stort og længeventet ønske i opfyldelse hos Dansk Svømmeunion, som ikke tidligere har haft et sådant indblik i danskernes svømmefærdigheder: - Vi har aldrig tidligere haft et så grundigt kendskab til danskernes svømmefærdigheder, som vi nu vil få med den forestående undersøgelse, fortæller direktør i Dansk Svømmeunion Pia Holmen.
 
Foruden en vinkel på den brede befolkning generelt, vil undersøgelsen ydermere fokusere på forældre og børn som to særligt udvalgte målgrupper. Der vil blive indhentet data både via telefoninterviews og spørgeskemaer.
 
Dansk Svømmeunion får med undersøgelsen et styrket grundlag at arbejde ud fra i forhold til en fremtidig planlægning af indsatsområder: - Med udgangspunkt i undersøgelsens resultater vil vi kunne skærpe tilrettelæggelsen af vores arbejde med at øge kendskabet til svømmeidrætten og badesikkerheden generelt, hvilket er vores væsentligste formål, udtaler Pia Holmen.
 
Undersøgelsen får en sådan udformning, at det senere vil være muligt at gennemføre opfølgende undersøgelser, som belyser udviklingen i danskernes svømme- og livredningsfærdigheder over tid.
Derved bliver det muligt for Dansk Svømmeunion med flere at få en pejling af, hvorvidt de svømme- og livredningsrelaterede tiltag, som er iværksat, har haft en effekt.
 
Det er analyse- og konsulentvirksomheden Epinion, som skal gennemføre undersøgelsen på vegne af Dansk Svømmeunion og TrygFonden. Undersøgelsen er igangsat nu og ventes afsluttet ultimo marts 2007.
 
For yderligere information kan direktør i Dansk Svømmeunion Pia Holmen kontaktes på telefon: 4439 4451 / mobil: 2920 6161.
   
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger