0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EKM, dag 2 - finaler: Travl aften for de danske svømmere

08-12-2006

Af: 35

Det har været en travl aften for de danske svømmere under EM i svømning i Helsinki. Der har i alt været deltagelse i 3 finaler og 2 semifinaler.
 
Lotte Friis, (Sigma/Allerød) startede aftenens finaleafsnit med deltagelse i 800 m fri. Lotte sluttede som nr. 8 i finalen i tiden 8.31.48. Tiden er ca. 2,5 sekunder over Lottes årsbedste tid. Sammenlagt bliver Lotte Friis nr. 9.
 
I damernes 50 m butterfly semifinale svømmede Jeanette Ottesen (KVIK Kastrup/Elitecentret) en flot 8. plads hjem i tiden 0.26.93. Kun 2/100 af et sekund langsommere end morgenens løb. 8. pladsen i semifinalen betyder også at Jeanette kvalificerede sig til finalen. I finalen lidt senere under finaleafsnittet forbedrede Jeanette sin tid mærkbart og sluttede løbet i tiden 0.26.75 og blev sammenlagt nr. 8.  En stærk præstation af Jeanette, der som de fleste andre af de bedste danske svømmere ved stævnet ligger i hård og tung træning rettet mod VM i marts 2007.
 
Jakob Andkjær (VAT/VI39) svømmede semifinale på herrernes tæt besatte sprintdistance, 100 m fri. Jakob kunne ikke helt leve op til formiddagens flotte danske rekord og tilbagelagde de 100 m i tiden 0.48.76. 22/100 af et sekund langsommere end formiddagens rekordtid. Jakob Andkjær får i sit løb ikke svømmet hurtigt nok på de første 50 m, og mister derved kontakten til det øvrige felt. Jakob slutter som en sammenlagt nr. 16.
 
I damernes 100 m individuel medley semifinale var Kathrine Jørgensen (West Swim Esbjerg/Elitecenter) med. Kathrine havde kvalificeret sig til semifinalen som nr. 13. Hun klarede de 100 m i tiden 1.03.29 og sluttede som sammenlagt nr. 13, og holder dermed sin placering fra de indledende heats. Tiden er meget tæt på hendes tid fra formiddagens indledende heat, så endnu en god præstation af Kathrine.
 
I damernes 4 x 50 m fri holdkap finale var der også dansk deltagelse. De fire piger som under formiddagens indledende heats satte en flot dansk rekord svømmede i en samlet tid på 1.41.62, og kunne dermed ikke helt leve op til formiddagens præstation. Sammenlagt blev pigerne nr. 8. Værd at bemærke er det at Jeanette Ottesen hermed deltog i sit tredje løb under aftenens finaleafsnit. Finaledeltagelsen gav dermed også en flot international seniordebut til de to unge danske piger på 17 år, Maja Kruse (Lyngby), og Line Præst Lauridsen (West Swim Esbjerg).
 
Tiderne på svømmerne blev:
 
Annette Hansen (Farum): 0.25.93
Jeanette Ottesen (KVIK Kastrup/Elitecentret): 0.24.82
Maja Kruse (Lyngby): 0.25.24
Line Præst Lauridsen (West Swim Esbjerg): 0.25.63

 


Cookieindstillinger