0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EKM optakt: Et EM som optakt til forårets VM i Australien

05-12-2006

Af: 21

Når EM på kortbane (EKM) begynder på torsdag, den 7. december, i Helsinki i Finland, bliver det med deltagelse af 16 danske svømmere.
EKM har i år deltagelse af 36 nationer, og der er tilmeldt næsten 500 svømmere til konkurrencerne. Igen i år vil det være et stærkt felt, hvor kun tre internationale svømmere ikke stiller op og forsvarer sidste års titler fra EM på kortbane i Trieste. Det drejer sig om vores egen Louise Ørnstedt, Mark Foster fra England og østrigske Mark Rogan.
 
De 16 danske svømmere er: 

Individuelt kvalificerede

 

Jakob Andkjær

VAT/VI39

Annette Hansen

Farum

Chris Christensen

West Swim Esbjerg

Mads Glæsner

Allerød/Sigma/Elitecenter

Lotte Friis

Allerød/Sigma

Jeanette Ottesen

Kvik Kastrup/Elitecenter

Kristian Outinen

Lyngby

Kathrine Jørgensen

West Swim/Elitecenter

 

 

Holdkap kvalificerede

 

Maja Kruse

Lyngby

Line Præst Lauridsen

West Swim Esbjerg

 

 

6 wild card kvalificerede

 

Mathias Gydesen

Allerød/Sigma

Anders Jensen

VAT/VI39/Elitecenter

Johan Peen

Birkerød/Sigma

Nicolai Graae Hansen

West Swim Esbjerg

Tobias U. Hansen

Kvik Kastrup

Michael Schulz Andersen

AGF

 

 

Trænere

 

Ari Palve

Assisterende landstræner

Bo Jacobsen

Holdtræner, West Swim

Simon Winther

Holdtræner, Farum

Mark Regan

Landstræner

I forhold til det oprindeligt udtagne hold, er Rikke Møller Pedersen fra STO95/Frem ikke med til start, da hun i de seneste uger har været ramt af sygdom.

Svømmere i hård og tung træning
De danske svømmere får denne gang svært ved at leve op til tidligere mesterskabers medaljehøst og mange rekorder. Årsagen skal findes i, at alle seniorsvømmere i samråd med landstræner Mark Regan har valgt at satse mest på VM i Melbourne (langbane), Australien. Et VM der i 2007 afvikles noget tidligere på sæsonen end sædvanligt (ultimo marts). Det betyder, at ud af de seneste års EKM medaljetagere deltager kun Lotte Friis. Stort set alle individuelt kvalificerede til EKM har fokus på VM og ligger derfor i øjeblikket i hård og tung træning.
 
Til spørgsmålet om, hvorfor seniorsvømmerne så overhovedet deltager ved EKM i Helsinki udtaler landstræner Mark Regan: - Det er meget vigtigt for svømmerne, der skal svømme VM - og dermed også forsøge at kvalificere sig til OL for første gang - at de får international konkurrenceerfaring.
Landstræneren udtaler videre: - det har i den tid, jeg har arbejdet i Danmark været meget vigtigt for mig at få de danske svømmere til at lære, at de godt kan svømme hurtigt og konkurrere på højt niveau, selvom de ikke er formtoppede. Det bliver måske ikke til så mange personlige rekorder for svømmerne, men det er meget vigtigt, at de konkurrerer på højeste niveau med jævne mellemrum i løbet af en lang sæson, også selv om de er i hård og tung træning.
 
Spændende dansk svømning på programmet
På trods af det tidlige VM i 2007 bliver der masser af spændende dansk svømning på programmet i Helsinki. Det bliver specielt spændende at følge Jakob Andkjær, VI39/VAT. Jakob fik sit internationale gennembrud under EM på langbane i august i Budapest. Selvom Jakob også er i tung træning op til EM, er han altid meget stærk i konkurrencesituationen. På langbane indtager Jakob i øjeblikket en meget fornem sjetteplads i favoritdisciplinen 50 m butterfly.
De to langdistancesvømmere, Lotte Friis (Allerød/Sigma) og Mads Glæsner (Allerød/Sigma/Elitecenter), ser ud til at være gode bud på finalepladser. De svømmede begge rigtig godt under DM på kortbane i oktober og har siden formået at holde niveauet til træning. Både Lotte og Mads deltog i oktober på den tre uger lange højdetræningslejr, som også flere landsholdsvømmere deltog i.
 
Hård kamp om seks wild cards
Det nye tiltag, der blev introduceret for to år siden med at udtage seks ”ungdomssvømmere” på ”wild cards”, er blevet fastholdt i år. Således deltager seks svømmere på disse billetter. Iblandt disse svømmere er stortalentet og sølvmedaljetageren fra sommerens EM for juniorer, Mathias Gydesen (Allerød/Sigma). ”Ungdomssvømmerne” er primært med for at lære, få inspiration og for at lette den svære overgang mellem junior- og senioralderen. Der har været meget hård kamp om de seks attraktive pladser, så det bliver spændende at følge talenterne ved EM.
 
For yderligere information kan elitechef Lars Sørensen kontaktes på mobil: 2920 6160.

EM på kortbane afholdes torsdag til søndag med daglige indledende afsnit klokken 10.00 (klokken 9.00 dansk tid), og finaleafsnit klokken 18.30 (klokken 17.30 dansk tid).

Dansk Svømmeunion vil følge den danske trup under samtlige afsnit og vil udsende pressemeddelelser løbende.
 
Følg også selv med i konkurrencerne på: http://www.omegatiming.com/swimming/racearchives/
2006/helsinki2006/index.htm

 
Klik her for en præsentation af de 16 danske svømmere.
Klik her for et detaljeret løbsprogram.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen


 


Cookieindstillinger