0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

NJM - 3. afsnit: Flot dansk afrunding på de Nordiske Mesterskaber i svømning for juniorer 2006

03-12-2006

Af: 21

I søndagens tredje og dermed sidste afsnit af NJM 2006 i Finland viste de danske svømmere med alt tydelighed, at der stadig var masser af energi og kampgejst tilbage.

Oven på en meget lang lørdag, hvor en mathed var lidt at spore i svømmerne i andet afsnit, stod svømmerne således klar søndag morgen – friske og veludhvilede.

Energien er især kommet til udtryk i mængden af personlige rekorder, som er blevet præsteret denne søndag morgen. Ud af i alt 16 løb, er det blevet til ikke mindre end 10 personlige rekorder, hvilket er virkelig flot.
De flotte tider har samtidig resulteret i fem sølv- og syv bronzemedaljer.

Søndagens sølvmedaljevindere er:

Jesper Babiel, Haderslev-SES, i 50 m butterfly: tid: 25,04.
Troels Madsen, Herlev, i 400 m fri: tid: 4.00,53.
Pernille Larsen, AGF, i 200 m rygsvømning: Tid: 2.17,26.

4 x 200 m fri holdkap for drenge:
1. Kristian Weber (GI40/STF): 1.54,56
2. Troels Madsen (Herlev): 1.56,18
3. Daniel Svendsen (KVIK Kastrup): 1.55,46
4. Frederik Wörmer (KVIK Kastrup): 1.55,66
Samlet tid: 7.41,86.

4 x 200 m fri holdkap for piger:
1. Katrine Hammer (Aalborg): 2.07,61
2. Pernille Larsen (AGF): 2.10,03
3. Julie Hviid Nielsen (OSLF/STO95): 2.11,00
4. Katrine Holm Sørensen (Esbjerg): 2.06,51
Samlet tid: 8.35,15.

Samtlige resultater kan ses via følgende link: http://85.112.164..61:8080/webgrodan/index.jsp.  
 
Status på NJM 2006
Talentudvikler Michael Hinge har oven på søndagens sidste afsnit gjort lidt status på mesterskaberne.
- Vi har i alt opnået to guldmedaljer (begge svømmet hjem af Frederik Wörmer fra KVIK Kastrup), 15 sølvmedaljer og 12 bronzemedaljer. Jeg synes, det er en fin medaljehøst at komme hjem med fra disse mesterskaber.

Michael Hinge er ikke alene tilfreds med medaljehøsten, men er, om muligt, endnu mere begejstret for mængden af opnåede personlige rekorder.
- Svømmerne har præsteret 28 personlige rekorder denne weekend, hvilket omregnet i procenter er lig med 47 procent. At den trup af unge svømmere vi har haft med til NJM formår at præstere så mange personlige rekorder er virkelig flot. Her skal man jo huske, at mange af svømmerne er debutanter ved et sådant stort internationalt stævne, så også set med de briller er det godt gået.
 
Ikke mindst de yngste deltagere ved NJM – drenge, årgang 90 og piger, årgang 92 – har overrasket talentudvikleren positivt. – De har ved dette NJM udvist masser af kampgejst, hvilket er dejligt at se. Vi taler jo her om ”morgendagens stjerner”, som fremover gerne skulle kunne klare sig også i international sammenhæng. Med weekendens resultater in mente synes jeg bestemt at fremtiden tegner både spændende og lovende.
     
Sluttelig blev talentudvikler Michael Hinge bedt om at fremhæve den dreng og pige i den danske trup, som ved mesterskaberne har gjort en særlig positiv forskel.  
- På drengesiden er der ingen tvivl om, at Frederik Wörmer fra KVIK Kastrup, har gjort sig særligt bemærket. To guldmedaljer er det blevet til og det endda oven på en turbulent træningsperiode, hvor Frederik kort før DKM væltede på sin cykel og slog sig kraftigt. Og for blot 14 dage siden var det så sygdom, der havde fået sit tag i Frederik, som gjorde, at vi ikke på dette sene tidspunkt vidste, om han overhovedet ville blive klar til NJM. Men det blev han. Og i dag flyver han så endda hjem med to guldmedaljer i bagagen. Det er jeg imponeret over.

På pigesiden vil jeg gerne fremhæve Katrine Holm Sørensen fra Esbjerg. Hun har virkelig vist hurtig svømning ved disse mesterskaber. Her skal blot nævnes hendes tid i 400 m individuel medley (5.00,44), som resulterede i en sølvmedalje og så holdkappen i dag (4 x 200 m fri holdkap), hvor Katrine svømmer som fjerde svømmer i tiden 2.06,51. Også her blev det til en sølvmedalje for præstationen.
Katrine bliver bestemt en spændende svømmer at følge fremover.

I nationskonkurrencen sluttede Danmark på en samlet andenplads med ialt 284,5 point. Vinder blev Sverige med 485 point. Ind på tredjepladsen kom Finland med 236,5 point.
 
En medaljestatistik og en Fina Ranking-liste med en fremhævet top 5 blandt de danske svømmere kan downloades her.
 
For yderligere information kan Michael Hinge, Dansk Svømmeunions talentudvikler, kontaktes på mobil: 2049 5706.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen


 


Cookieindstillinger