Tak for din interesse. Der er mange gode grunde til at vælge at blive kystlivredder, men desværre også nogle forkerte opfattelser af, hvad arbejdet indebærer. Nogle forbinder kystlivredning med tv-serien Baywatch. Hvis det er den type arbejde du ønsker, er kystlivredderjobbet næppe noget for dig.
At være kystlivredder er et krævende, udfordrende og spændende job. De kolleger vi søger, er mænd og kvinder der har en stor grad af ansvarsfølelse, et stort engagement og en lyst til at være med til at gøre en forskel.
Som kystlivredder hos os, bliver du en del af projekt Tryg på Stranden, som er et nonkommercielt samarbejde mellem TrygFonden og Dansk Svømmeunion. Formålet med Tryg på Stranden er at sætte fokus på badesikkerheden i Danmark ved at informere om badesikkerhed og tilbyde en operativ indsats på strande rundt om i landet. Der er mere end 100 kystlivreddere tilknyttet Tryg på Stranden.
Hårdt, men meningsfyldt
Arbejdet på stranden kan være hårdt. Der går 8 timer fra du er klar til at åbne livreddertårnet, til tårnet er lukket, udstyret vedligeholdt og pakket væk – for at være klar til næste dags opgaver. Men det er også et job der giver mange oplevelser – og hvor du er med til at løse en vigtig opgave, der giver mening. Sæsonen strækker sig fra fra uge 26 til 33 (havnebadene i København dog fra uge 22 til 35).
Arbejdspladsen
Du kommer enten til at passe et af vores rød-hvide livreddertårne sammen med en anden kystlivredder, eller være en del af et team på 3-4 kystlivreddere, der bemander vores LivredderPatrulje, som hvert år kører Danmark rundt og sætter fokus på badesikkerhed. Kystlivredderne bliver indkvarteret i nærheden af tårnet, ofte sammen med kolleger fra andre tårne i området. Mandskabet på LivredderPatruljen overnatter typisk på vandrehjem.
Dine opgaver og kvalifikationer
Arbejdsopgaverne på stranden består af at yde førstehjælp (fra at sætte et plaster på en finger til livreddende indsatser), overvågning, forebyggende aktiviteter, træning og vedligeholdelse af udstyr. LivredderPatruljen løser primært informationsopgaver ved at lave opvisninger og undervise i badesikkerhed. Af personlige egenskaber er det vigtigt, at du er positiv, har let ved at omgås andre mennesker (ofte under trange kår), og har gode samarbejdsevner. Som kystlivredder får du mange gode kolleger, og er en del af et team med godt socialt samvær og kammeratskab. Der er mange der tror man skal være elitesvømmer for at blive kystlivredder, men det behøver man ikke. Kan du svømme formøvelserne igennem indenfor de fastsatte tidsgrænser, er du godt rustet.
Læs mere om uddannelse, krav m.v
Jobgaranti
Inden hver sæson lægger vi en vagtplan, og det er lidt af et puslespil. Antallet af brikker afhænger nemlig af, hvor mange kystlivreddere der har meldt sig til sommerens opgaver, og hvor mange uger de har ønsket at være på stranden. Som kystlivredderaspirant garanterer vi dig mindst 2 ugers arbejde. Men vi har brug for lidt fleksibilitet. Du skal være parat til at tage vagt i mindst 4 uger i perioden uge 22 til 35.
Som kystlivredder har du en ugentlig fridag. Din ugeløn er 7.200 kr.
Velkommen til Tryg på Stranden
Har du lyst til at være med til at sætte fokus på badesikkerheden i Danmark, hører vi gerne fra dig. Fortæl lidt om dig selv og send os en ansøgning med det samme, så hører du fra os, så snart vi har behandlet den.
Se ansøgningsskema
Vi ser frem til at høre fra dig.