0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danske svømmere udtaget til OL i Athen 2004

03-06-2004

Af: 21

På et møde i Danmarks Idræts-Forbund (DIF), onsdag, den 2. juni, blev der truffet endelig beslutning om, hvilke svømmere, der er udtaget til OL 2004.
 
Følgende svømmere har klaret såvel de internationale som de nationale OL-kvalifikationskrav:
100 m brystsvømning, kvinder: Majken Thorup, Aalborg Svømmeklub
200 m butterfly, kvinder: Mette Jacobsen, West Swim Esbjerg/Elitecenter
400 m fri svømning, mænd: Jacob Carstensen, West Swim Esbjerg

DIFs bestyrelse har desuden taget beslutning om at udtage kvindernes 4 x 100 m holdmedley i svømning, hvis nationsplads tildeles.

Ved de netop afholdte Europamesterskaber deltog Danmark i 4 x 100 m holdmedley for kvinder med Majken Thorup (brystsvømning), Mette Jacobsen (rygsvømning), Jeanette Ottesen (butterfly) og Louise Jansen (fri). Holdkappen opnåede en tid, der var 28/100 sekunder fra OL-kravet. Det er DIFs vurdering, at denne konstellation vil kunne forbedre denne tid frem mod og under OL og komme under OL-kravet.

Dette er begrundelsen for, at Jeanette Ottesen (Lyngby) og Louise Jansen (Allerød/SIGMA) er blevet udtaget som deltagere på 4 x 100 m holdmedley sammen med de individuelt kvalificerede Mette Jacobsen og Majken Thorup under forudsætning af, at en international nationsplads tildeles Danmark. Dette afgøres den 30. juni. Uden denne nationsplads vil Jeanette Ottesen og Louise Jansens udtagelser bortfalde.

DIFs bestyrelse har ydermere besluttet, at Louise Ørnstedt (Frem/STO95) - der er forhåndsudtaget - i stedet for at skulle opfylde det fastsatte formstabilitetskrav i en international konkurrence endeligt kan udtages, såfremt en indstilling fra Dansk Svømmeunions ansvarlige sammen med en vurdering fra de tilknyttede medicinske eksperter samlet medfører, at det sportsligt, medicinsk og mentalt vurderes, at Louise er klar til OL.
Datoen for beslutningen skal aftales mellem DIF og Dansk Svømmeunion.
 


Cookieindstillinger