0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

SYD CUP 2006 var en stor succes

09-10-2006

Af: 42

Haderslev svømmeklub arrangerede i weekenden 6. – 8. oktober det 27. SYD CUP svømmestævne. Stævnet havde 200 deltagere og med ca. 1350 starter i løbet af weekenden, bespisning og overnattende gæster var der stor travlhed i Hjortebrohallen.
 
I anledning af, at det var 27. SYD CUP var der en ekstra præmie til de 6 svømmere som havde en tid som sluttede på 27/100 sekund.
 
I alt deltog 14 klubber, hvoraf de 3 var tilbagevendende klubber fra Tyskland. De tyske klubber giver hård konkurrence. I år mødte de op med 5 svømmere som deltager på det tyske landshold.
 
To af de deltagende gæster har været med i samtlige 27 år. Marc Olivier fra SG Elbe var i starten med som svømmer, hvor han kørte til Danmark sammen med et par kammerater. Da han senere selv blev træner, fik han hele klubbens konkurrencehold med til Haderslev. ”Vi kan godt lide stemningen og den rolige stævneafvikling i Danmark. Særligt finaleafsnittene er meget festlige. I Tyskland uddeler man præmier medens der bliver svømmet, og det er ikke så sjovt for svømmerne” siger Marc Olivier. Også træner Kim Graulund fra Triton Vejle har været med i alle år. ”Vi synes stævnet ligger på et godt tidspunkt. Vi benytter det som en test på svømmernes status og resultatet af den træningsplan, som er lagt efter sommerferien” siger Kim Graulund. Derudover nævner Kim Graugaard, at det er vigtigt at bakke op om lokale stævner.
 
SG Elbe blev bedste klub, og det var også to tyske svømmere som løb med de to hovedpræmier som stævnets bedste svømmere. Det var Ole Brockmüller fra SG Lübeck og Tanja Hackmann-Thiessen, SG Elbe. De kunne rejse hjem med to meget flotte ure, som venligst var sponseret af Bruhn Ure, Haderslev.
 
Bedste danske klub blev Haderslev, som landede på en samlet 3.dje plads. Cheftræner Thorbjørn Holmberg vil især pege på Jesper Babiel, som i løbet af sommeren er vokset som både svømmer og person, og som nu har taget et betydeligt skridt mod den danske elite. Jesper er nu kun få tiendedele sekunder fra at kunne deltage i junior EM, som er første skridt mod landsholdet. I øvrigt nævner Thorbjørn Holmerg, at svømmerne fra Haderslev svømmede godt, og det blev til mange medaljer og personlige rekorder.
 
Fra Haderslev svømmeklub er der stor tilfredshed med arrangementet. Stævnet var udnævnt som sponsor- og jubilæumsstævne i anledning af klubbens 40 års jubilæum, og der var i forbindelse med stævnet arrangeret en udstilling om klubbens historie. Klubben har i de 40 år markeret sig stærkt med en lang række mesterskaber, danske rekorder og deltagere i OL og internationale mesterskaber.
 
”Igen har vi kunnet trække på et meget stort antal frivillige, uden hvem et sådan stævne aldrig var blevet en succes. Derudover en stor tak til de sponsorer, som venligst har støttet klubben i dens arbejde” siger formand Bo JM Secher.
 
 
 
Ønskes yderligere oplysninger eller spørgsmål kan de stiles til Bo JM Secher, e-post: formand@haderslevsvommeklub.dk eller mobil 4026 2229.

 


Cookieindstillinger