0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

International klasse til Øresund Swim Cup (igen) i 2006

18-09-2006

Af: 21

Det er med stor stolthed at KVIK Kastrup præsenterer Øresund Swim Cup 2006. Stævnet afholdes i år 29. september – 1. oktober. I sin 5-årige levetid har stævnet udviklet sig til det bedst besatte stævne i Danmark, med deltagelse af en stor del af den danske og svenske elite, samt et af Norges tophold. Deltagerne konkurrerer om mere end 50.000 DKK i kontanter.

Mange af dette års EM- og EJM-deltagere har fundet vejen til Kastrup, og også deltagere ved det seneste OL har fundet plads i kalenderen til at deltage ved ØSC. Også KVIK Kastrups egne danske seniormestre Christian Grandal, Tobias Urban Hansen og Jeanette Ottesen er på plads for at forsøge at give vore svenske venner modstand.

Fra Sverige og Norge:
Martin Gustavsson, 25 år, Malmö KK (Sverige)
Martin Gustavsson deltager i Øresund Swim Cup for fjerde gang – sidste år forhindrede kun sygdom ham i at stille op. Forrige år vandt han stævnet med en fantastisk 200 brystsvømning på 2.10. Han svømmede finale i 50 brystsvømning til det netop overståede europamesterskab i Budapest og er indehaver af den svenske rekord på 100 m brystsvømning og 200 m brystsvømning.

Jonas Tilly, 22 år, Trelleborg (Sverige)
Jonas Tilly er netop vendt hjem efter nogle succesfulde år i det amerikanske collegesystem og er et af fremtidens håb for svensk herresvømning på de korte crawldistancer. Tilly har svømmet i USA i flere år og er derfor udpræget specialist på kortbane, da det amerikanske collegesystem er baseret på konkurrencer på yards (100 yards = 91,4 meter). Hold derfor godt øje med Jonas Tillys tekniske kunnen i Kastrup Svømmehal!

Christoffer Wallin, 16 år, Helsingborg (Sverige)
Christoffer Wallin er en lysende stjerne på den svenske svømmehimmel. Han mestrer mange discipliner og er Sveriges hurtigste årgangssvømmer gennem tiderne i både 400 medley og 1500 fri. Et kommende topnavn, der vandt flere løb til de netop afholdte nordiske årgangsmesterskaber i juli måned.

Sander Smørdal, 21 år, Bergen (Norge)
Den nykårede norske kortbanemester har vist flot form den seneste sæson, og vil med en personlig rekord på 50 sekunder i 100 fri være mand for at presse de svenske herrer i både de korte og mellemlange crawlløb. Det skal blive spændende at se om relativt unge Smørdal fortsætter sin udvikling fra de sidste sæsoner i år. Det får vi et fingerpeg om til ØSC.

Fra Danmark:
Julie Hjorth Hansen, 22 år, SIGMA Nordsjælland
En af dansk svømnings absolutte topprofiler gæster ØSC i år. Med finaler i både 200 og 400 medley til europamesterskaberne i sommer og en imponerende nordisk rekord i sidstnævnte, har Julie atter fået vind i sejlene efter nogle års stilstand. Julie er sammen med de svenske seniorer et godt bud på den samlede vinder, hvis hun fredag aften kan svømme op til sin personlige rekord i 400 medley. Også på 200 medley søndag er der gode muligheder for en klassetid.

Chris Christensen, 18 år, West Swim Esbjerg
Chris Christensen er så ubestridt det nye stjerneskud i dansk svømning. Selv om han stadig kun er junior, er han indehaver af den danske seniorrekord i 200 brystsvømning, hvor han placerede sig i toppen til de europæiske juniormesterskaber med en fjerdeplads – blot 7/10 sekund fra guldet. Chris er en alsidig svømmer, der mestrer både brystsvømning, butterfly og medley. Chris stiller op alle tre dage i mange forskellige discipliner, så hvis man vil overvære en ung svømmer, der mestrer alle svømningens tekniske facetter, så er der rig mulighed for det til ØSC.

Jeanette Ottesen, 18 år, KVIK Kastrup
Jeanette er et af de største, unge håb på spindesiden i Danmark, og er efter først et træthedsbrud i 2005 og dernæst en motivationspause i 2005/2006 igen tilbage på sporet – senest med en 9.-plads til sommerens europamesterskaber i 50 fly. Jeanette har tidligere deltaget i de olympiske lege i 2004, VM på langbane i 2005 og er også kvalificeret til VM på langbane i 2007 – det næste vigtige stævne for hende. Jeanette er desuden indehaver af den danske seniorrekord og juniorrekord i både 50 m fri og 50 m butterfly på kortbane.

Anette Hansen, 22 år, Farum Svømmeklub
Anette Hansen har de sidste 2-3 år været fast deltager på det danske landshold til internationale mesterskaber og har med sit nylige klubskifte til Farum Svømmeklub samtidig meldt klart ud, at hun på ingen måde drosler ambitionerne ned på trods af skiftet væk fra det stærke miljø i SIGMA NS. Det skal blive spændende at se, hvad det friske pust i træningen et nyt sted giver Anette at skyde med til efterårets mesterskaber. Første fingerpeg får vi til ØSC, der er hendes første stævne siden skiftet.

Louise Jansen, 22 år, SIGMA Nordsjælland
Louise har haft markant fremgang de sidste 3-4 år og er sikker deltager ved internationale mesterskaber med det danske landshold – således også ved europamesterskaberne i sommer i Budapest. Louise svømmer både crawl, medley og brystsvømning på højt niveau – det sidste halve år har sidstnævnte været i fokus. Den flotte udvikling i brystsvømning kunne godt få Louise i nærheden af Majken Thorups danske rekorder i brystsvømning inden for overskuelig fremtid – måske især på kortbane, så hold godt øje med hende til ØSC.

Daniel Svendsen, 16 år, KVIK Kastrup
Ligesom Christoffer Wallin er svensk svømnings unge stjerneskud, er Daniel Svendsen det danske bud på en kommende profil blandt de yngste svømmere. Med nordiske mesterskaber i tre løb i sommer og en tid i 400 medley, der allerede et år før stævnet gør ham til kraftig bejler til de europæiske juniormesterskaber, er Daniel værd at holde øje med til ØSC. Specielt er der lagt op til en vild duel i 400 medley med førnævnte Christoffer Wallin. De to unge herrer er suverænt de hurtigste i deres aldersklasse i Skandinavien – meget langt foran nummer 3.

Afviklingssted og tidspunkter
Kastrup Svømmehal
Røllikevej 4
2770 Kastrup

Fredag den 29. september 2006
Starttidspunkt kl. 17.00 - Indledende og direkte finaler

Lørdag den 30. september 2006
Starttidspunkt kl. 9.30 - Indledende heats
Starttidspunkt kl. 17.00 - Finaler

Søndag den 1. oktober 2006
Starttidspunkt kl. 9.30 - Indledende heats
Starttidspunkt kl. 17.00 - Finaler

Resultatformidling
Resultaterne vil blive præsenteret direkte på internettet via live-timing på www.kvikkastrup.dk eller www.simgrodan.dk/live

Eventuelle spørgsmål kan rettes til cheftræner Ricki Clausen, mobil 26252531 eller svømmeleder Claus Lyder, mobil 40117048.

Under stævnet bedes alle henvendelser rettet til stævneleder Gert Ottesen på 32460141 / 25453775.


 


Cookieindstillinger