0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Svømmere i de københavnske kanaler i morgen, lørdag, når Christiansborg Rundt afholdes for første gang nogensinde

18-08-2006

Af: 21

Oprindeligt hed datoen den 12. august – men på grund af alger måtte begivenheden udsættes en uge. Nu har Miljøkontrollen givet grønt lys: algeforkomsten er ikke længere nogen hindring – derfor er det en stor glæde at kunne meddele, at Christiansborg Rundt 2006 afholdes i morgen, lørdag, den 19. august.
 
Det skal dog for god ordens skyld præciseres, at Miljøkontrollen til enhver tid har ret til at aflyse et arrangement som dette – også helt frem til starttidspunktet. Alt tyder dog nu på, at Christiansborg Rundt 2006 skal få lov til at stå sin prøve i morgen, lørdag, den 19. august.
 
Christiansborg Rundt er, som nævnt tidligere, en stor premiere-begivenhed i regi af Dansk Svømmeunion.
Arrangementet er for alle – både motionister og øvede svømmere.
 
Til arrangementet i morgen er knap 300 svømmere tilmeldt, hvoraf langt hovedparten udgøres af motionister. Der gemmer sig dog også enkelte tidligere OL-deltagere i mængden og en enkelt tidligere VM-guldmedaljevinder.  
 
Den friske distance på lige knap 2.000 meter går fra Bryghusbroen i Frederiksholms Kanal ud i havnebassinet, langs havnefronten, forbi Den sorte Diamant, under Knippelsbro, forbi Børsen, Højbro Plads og Gammel Strand sluttende med opløb i Frederiksholms Kanal tæt på startstedet.

Den festlige begivenhed sættes i gang ved kulturborgmester Martin Geertsen klokken 9.00, hvorefter de første svømmere sendes afsted. Der vil være præmieoverrækkelse ved Martin Geertsen klokken 11.00.
 
God PR for København
At kunne tage en dukkert i åbent vand i hjertet af en europæisk hovedstad i 2006 er en god historie. Således er det ikke kun i Dansk Svømmeunion man ser med positive øjne på den kommende begivenhed.

Kulturborgmester Martin Geertsen (V) har fulgt tilblivelsen af Christiansborg Rundt i Dansk Svømmeunion med stor interesse:  
- Det er ikke mindre end forrygende, at kanalerne i Indre By nu kan danne ramme om den slags begivenheder. For bare få år siden var det utænkeligt, at en sådan københavnerbegivenhed overhovedet kunne finde sted. Men foruden vores rene havnevand, der er ganske unikt, er vi nået et pænt stykke, når det drejer sig om at skabe oplevelser og aktiviteter langs havnen. Det skyldes ikke mindst en stor indsats fra forbund som Dansk Svømmeunion. Det er i høj grad den type aktiviteter i byens åbne rum, der har gjort, at København nu på mange måder har slået sit navn fast på verdenskortet, siger Martin Geertsen og fortsætter: - Der er ingen tvivl om, at Christiansborg Rundt vil blive en begivenhed af de helt store både deltager- og tilskuermæssigt, ligesom begivenheden vil opnå stor international opmærksomhed. 
Også hos Wonderful Copenhagen ser man meget positivt på sommerens nye tilløbsstykke, der uden tvivl vil sætte hovedstaden endnu mere på landkortet set i et internationalt perspektiv.
- Christiansborg Rundt er en ønske-event for en by, der markedsfører sig på nærhed til vandet, ren havn, kombinationen af historiske og moderne bygninger og folkelige kultur- og sportsbegivenheder. Arrangementet samler alle budskaber under én badehætte, så vi vil naturligvis bruge Christiansborg Rundt i vores internationale markedsføring af København, fortæller eventchef i Wonderful Copenhagen Martin Bender.
 
Massiv støtte og opbakning fra samtlige beslutningstagende instanser
At afholde et løb i havnen og kanalerne rundt om Christiansborg en lørdag formiddag i august lader sig kun gøre, såfremt alle beslutningstagende myndigheder bakker op om projektet. Heldigvis har Dansk Svømmeunion udelukkende mødt støtte og opbakning til projektet hvorend, der er blevet banket på døre eller foretaget opringninger.
Det være sig hos Vej & Park, hos Københavns Havn, hos Slotsholmsgruppen og så videre.
- Vi har udelukkende mødt forståelse og hjælpsomhed fra alle sider, når vi har fremlagt vores idéer og bedt om hjælp. Og heldigvis for det. For selvom vi i Dansk Svømmeunion synes, at arrangementet er godt og velovervejet, kunne der sagtens opstå praktiske forhindringer undervejs. Her må jeg sige, at vi er blevet modtaget upåklageligt hos alle beslutningstagende instanser, lyder det fra Dansk Svømmeunions klubchef Morten Kjær.
 
Kig forbi og vær’ med til at skabe de festlige rammer for en glædelig historisk begivenhed
Dansk Svømmeunion håber, at rigtig mange mennesker vil finde vej til Frederiksholms Kanal og andre steder på ruten og være med til at heppe de friske vandhunde afsted. Der er mulighed for at købe kaffe og morgenbrød på pladsen ved Frederiksholms Kanal.

Christiansborg Rundt 2006 afholdes i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund (DIF).

For yderligere information om Christiansborg Rundt 2006 kan Kenneth Raahauge kontaktes på mobil: 4031 1465. Også direktør i Dansk Svømmeunion Pia Holmen kan kontaktes på mobil: 2920 6161.
 
I forbindelse med selve arrangementet lørdag formiddag er pressen velkommen til at kontakte Kenneth Raahauge og Pia Holmen, som vil være tilstede ved Frederiksholms Kanal.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger