0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nyt sportskoncept ser dagens lys - havnevandpolo

17-08-2006
Vandpolosporten, som hører ind under Dansk Svømmeunion, får denne sommer tilført ekstra fokus i form af et dugfrisk koncept – havnevandpolo – som afprøves flere steder i landet sommeren over.

Af: 21

I tæt samarbejde med Region Vest ønsker man i Dansk Svømmeunion at profilere vandpolo-sporten via et nyt koncept, hvor kampene for en periode flyttes ud af svømmehallerne og synliggøres i de danske havne og søer:- Vandpolo-sporten udgør i høj grad en overset sport i det danske idræts- og mediebillede. Om end sporten ikke har et stort medlemstal, så er det dog en sport, som er populær i flere kredse, og det forståeligt nok. Sporten har masser af kvaliteter at byde på: socialt fælleskab, hold-sport, alternativt stærkt bud på en vandsport ikke mindst for de, som efter års svømmetræning, nu ønsker at gå nye veje, fysiske udfordringer, mulighed for deltagelse i spændende turneringer i ind- og udland med meget mere, fortæller direktør Pia Holmen, Dansk Svømmeunion, som håber, at sporten, med sommerens tiltag, vil opnå en større interesse fra såvel befolkningens som mediernes side.

Traditionelt hører vandpolo-sporten som bekendt til i svømmehallerne, men med det nye koncept, er det intentionen, at få givet sporten en tiltrængt vitaminindsprøjtning via en anderledes synlighed og markedsføring. Primus motor for projektet, vandpolo-leder i Region Vest, Jesper Skorstengaard, udtrykker det således: - Det har længe været et ønske fra vores side at føre idéen om havnevandpolo ud i livet. Og i år er det endelig lykkedes at flytte projektet fra tegnebordet til vandet. Det er en stor glæde, og jeg håber inderligt, at vi med konceptet får skabt en større interesse for sporten, udtaler Jesper Skorstengaard.

Vandpolo minder om håndbold
Vandpolo er en gammel sportsgren, som oprindeligt blev dyrket i netop søer og havne. Herefter flyttedes sporten over i bassinerne, hvor sporten samtidig blev professionaliseret og rettet til med regler og vedtægter. Siden 1900 har vandpolo været en olympisk disciplin.

Vandpolo minder i høj grad om håndbold blot med det våde element som forskel. På hvert hold optræder syv spillere inklusive målmand. En kamp varer 4 x 8 minutter (effektiv spilletid).
En vandpolospiller svømmer normalt cirka halvanden kilometer i en kamp og det i højt tempo. Der er hele tiden udskiftere klar i kulissen. Spillerne må kun gribe og kaste bolden med én hånd. Spillerne må ikke røre bunden, og de må ikke dykke modstanderne.
Mange vandpolospillere har en fortid som svømmere og/eller håndboldspillere og begynder gerne som 14 - 15 årige, som vandpolo-spillere. Som vandpolo-spiller kan man være med i mange år. Således er der mange spillere, som fortsætter også langt op i 40’erne.

Kig forbi og få en stor oplevelse, når havnevandpolo kommer til din by
Det dugfriske havnevandpolo koncept afprøves denne sommer i følgende byer.

Sønderborg Sportsnight / Sports night event
Sted: Havnen Sønderborg ved Jernbanebroen
Dato: 18. august 2006
Tid: 18.00 – 21.00

Kerteminde Idrætscenter / Havnefest i Kerteminde
Sted: Havnen i Kerteminde
Dato: 26. august 2006
Tid: 12.00 – 17.00

Sæby Havn Polo Cup / Polo Havnecup i Sæby
Sted: Sæby havnebassin
Dato: 2. september 2006
Tid: 12.00 – 17.00

Aalborg Havn/Aalborg Polo Cup
Sted: C. W. Obels Kanal Aalborg
Dato: 3. september 2006
Tid: 11.00 – 15.00
 
Alle, som kunne tænke sig at afprøve spillet på egen krop er meget velkomne til at medbringe badebukser/-dragt. Der vil være rig lejlighed til at tage aktivt del i festlighederne.

For yderligere information kan Jesper Skorstengaard kontaktes på mobil: 4033 3396.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Vandpolo
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 7743 4404 - mobil: 2149 0937
nt@svoem.dk - www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger