0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

2 vandpolospillere svømmede over Storebælt

13-08-2006
Lørdag svømmede Kjertan Lyster og Emil M. Hansen fra Slagelse Svømmeklub over bæltet

Af: 84

2 vandpolospillere overvandt Storebælt

Lørdag morgen kl. 7.14 i styrtende regn startede 3 unge vandpolospillere fra Slagelse Svømmeklub fra badebroen ved Korsør lystbåde havn med kurs mod Knudshoved.
Kjertan Lyster, Emil og Esben M. Hansen havde god fart den første 1½ time ud til sejlrenden. Herefter var de ikke længere i læ for nordøstenvinden, som skabte nogle tværgående bølger der fik svømmerne til at vugge frem og tilbage. Det gav desværre anledning til søsyge hos de 2 brødre Emil og Esben. Efter at have ofret morgenmaden og den frugt de havde indtaget undervejs var Esben efterhånden så syg, at han ikke var i stand til at fortsætte, så han måtte opgive turen efter at have tilbagelagt mellem 7 og 8 km. Det lykkedes Emil, at komme igennem krisen og forsætte selvom han fortsat havde svært ved at spise og drikke. Da svømmerne nåede Sprogø slog vinden over i øst, så de fik ikke den forventede læ af øen og den nordgående strøm havde nu presset dem helt tæt på lavbroen. Her lod de sig fører om på nordsiden af broen i forventning om at vejrmeldingen ville holde og strømmen vende mod syd, så de blev ført tilbage mod målet ved Knudshoved. Det holdt desværre ikke stik, så det kostede en del kræfter at svømme mod strømmen for at komme på ret kurs igen. De sidste 500 meter havde begge drenge stadig så mange kræfter i behold, at de svømmede fra jollen som måtte starte motoren for at følge med. Kl. 13.21 efter 6 timer og 7 minutter nåede de spidsen  på Knudshoved.
Afslutningsvis spillede Kjertan og Emil lidt vandpolo til ære for fotografen fra Sjællandske medier, som havde fulgt hele turen.
Der var indtil fredag stor usikkerhed om det skulle lykkedes at gennemføre turen, fordi det ikke havde været muligt at finde en større ledsagebåd, heldigvis kom Emil og Esbens bedstefar fra ferie og kunne ledsage svømmerne i sin motorbåd. Desuden roede drengenes far ved siden af dem i en mindre jolle. På hele turen havde vi kontakt med VTS (Vessel Traffic Service Storebælt) som sikrede at vi kom sikkert over sejlrenden, hvor der i øvrigt ikke var den store trafik før vi passerede på hjemturen senere på dage.
 

 


Cookieindstillinger