0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Alt udsolgt til lørdagens store svømmebegivenhed - Christiansborg Rundt 2006

09-08-2006

Af: 21

Så er det på lørdag, at 400 friske vandhunde udfordrer kanalerne rundt om Christiansborg med en rask svømmetur. Dansk Svømmeunion melder alt udsolgt til premieren på årets mest iøjnefaldende svømmebegivenhed.


Svøm rundt om Christiansborg den 12. august
I Dansk Svømmeunion arbejdes der i disse dage på planlægningen af de sidste detaljer op til lørdagens helt store begivenhed Christiansborg Rundt 2006.
400 deltagere – primært motionister men dog også enkelte tidligere OL-deltagere – lader i disse dage op til den friske udfordring på lige knap 2.000 meter, som sættes i gang ved kulturborgmester Martin Geertsen lørdag morgen klokken 9.00.
Svømmerne sendes afsted i Frederiksholms Kanal, hvor kanalen løber ud i havnebassinet, forbi Den sorte Diamant, langs havnefronten, under Knippelsbro, forbi Børsen, Højbro Plads og Gammel Strand sluttende med opløb i Frederiksholms Kanal.  

Rent vandmiljø i København
Tanken om en svømmetur i Københavns kanaler og havne kan måske få nogle til at gyse en anelse, for er vandet nu også rent nok?
- Vandkvaliteten er naturligvis i orden, ellers ville vi ikke – og måtte vi ikke - arrangere et løb som Christiansborg Rundt denne sommer, fortæller klubchef Morten Kjær i Dansk Svømmeunion og fortsætter: - Dele af Københavns havn og kanalerne har undergået en storstilet rensning de senere år og er derfor i dag af en så god kvalitet, at der ikke er sundhedsmæssige risici forbundet med en dukkert i vandet disse steder.

Sommeren 2006 har været særdeles varm, hvilket har medført større algeforkomster i de danske farvande generelt og således også i Københavns Havn.
Ifølge Miljøkontrollen, som Dansk Svømmeunion er i daglig kontakt med, tyder alt heldigvis på, at algeforkomsten ikke vil komme til at udgøre noget problem i forbindelse med lørdagens arrangement. Således er der i disse dage en god gennemstrømning i kanalerne rundt om Christiansborg, hvilket giver en god vandudskiftning.  
 
God PR for København
At kunne tage en dukkert i åbent vand i hjertet af en europæisk hovedstad i 2006 er en god historie. Således er det ikke kun i Dansk Svømmeunion man ser med positive øjne på den kommende begivenhed.  
Kulturborgmester Martin Geertsen (V) har fulgt tilblivelsen af Christiansborg Rundt i Dansk Svømmeunion med stor interesse:  
- Det er ikke mindre end forrygende, at kanalerne i Indre By nu kan danne ramme om den slags begivenheder. For bare få år siden var det utænkeligt, at en sådan københavnerbegivenhed overhovedet kunne finde sted. Men foruden vores rene havnevand, der er ganske unikt, er vi nået et pænt stykke, når det drejer sig om at skabe oplevelser og aktiviteter langs havnen. Det skyldes ikke mindst en stor indsats fra forbund som Dansk Svømmeunion. Det er i høj grad den type aktiviteter i byens åbne rum, der har gjort, at København nu på mange måder har slået sit navn fast på verdenskortet, siger Martin Geertsen og fortsætter: - Der er ingen tvivl om, at Christiansborg Rundt vil blive en begivenhed af de helt store både deltager- og tilskuermæssigt, ligesom begivenheden vil opnå stor international opmærksomhed. 
Også hos Wonderful Copenhagen ser man meget positivt på sommerens nye tilløbsstykke, der uden tvivl vil sætte hovedstaden endnu mere på landkortet set i et internationalt perspektiv.
- Christiansborg Rundt er en ønske-event for en by, der markedsfører sig på nærhed til vandet, ren havn, kombinationen af historiske og moderne bygninger og folkelige kultur- og sportsbegivenheder. Arrangementet samler alle budskaber under én badehætte, så vi vil naturligvis bruge Christiansborg Rundt i vores internationale markedsføring af København, fortæller eventchef i Wonderful Copenhagen Martin Bender.
 
Massiv støtte og opbakning fra samtlige beslutningstagende instanser
At afholde et løb i havnen og kanalerne rundt om Christiansborg en lørdag formiddag i august lader sig kun gøre, såfremt alle beslutningstagende myndigheder bakker op om projektet. Heldigvis har Dansk Svømmeunion udelukkende mødt støtte og opbakning til projektet hvorend, der er blevet banket på døre eller foretaget opringninger.
Det være sig hos Vej & Park, hos Københavns Havn, hos Slotsholmsgruppen og så videre.
- Vi har udelukkende mødt forståelse og hjælpsomhed fra alle sider, når vi har fremlagt vores idéer og bedt om hjælp. Og heldigvis for det. For selvom vi i Dansk Svømmeunion synes, at arrangementet er godt og velovervejet, kunne der sagtens opstå praktiske forhindringer undervejs. Her må jeg sige, at vi er blevet modtaget upåklageligt hos alle beslutningstagende instanser, lyder det fra Dansk Svømmeunions klubchef Morten Kjær.
 
Kig forbi og vær’ med til at skabe de festlige rammer for en glædelig historisk begivenhed
Der er ikke plads til flere svømmere i vandet, til gengæld er der god plads langs kanalerne. Dansk Svømmeunion håber, at rigtig mange mennesker vil finde vej til Frederiksholms Kanal og andre steder på ruten og være med til at heppe de friske vandhunde afsted.
Der er mulighed for at købe kaffe og morgenbrød på pladsen ved Frederiksholms Kanal.

Christiansborg Rundt 2006 afholdes i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund (DIF).

For yderligere information om Christiansborg Rundt 2006 kan, foruden nedenstående, også klubchef Morten Kjær kontaktes på telefon: 7743 4405 / mobil: 2170 4405.
 
Kort om Åbent Vand svømningens historie
Tilbage i 20 - 30’erne oplevedes mange spændende og dristige åbent vand konkurrencer på dansk grund. Her var både de lange maraton-distancer på åbent hav og de kortere udfordringer i søer og kanaler populære.
I København kunne man i midt 20’erne opleve åbent vand svømning i mindre målestok, eksempelvis når Københavns Svømme-Union bød på svømmekonkurrencer i netop de lange, snoede kanaler. Dengang var strækningen på godt fire kilometer. Disse konkurrencer i de københavnske kanaler blev et tilløbsstykke uden lige.
Årtierne derefter forsvandt aktiviteterne imidlertid væk fra havnen og kanalerne grundet en stigende vandforurening. Svømmerne fandt på andre alternativer, og havnen og kanalerne blev overladt til ren skibssejlads.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 7743 4404 - mobil: 2149 0937
nt@svoem.dk - www.svoem.dk

 


Cookieindstillinger