0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

7
December
2021
7
December
2021
Officials
Modul 1 Digitalt OMD121-3828
Teams

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 Næste arrangement

7
December
2021
Officials
Modul 1 Digitalt OMD121-3828
Teams
16
December
2021
Officials
Modul 1 Digitalt OMD121-3829
Teams
5
Januar
2022
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM122-3834
Herfølge Svømmehal

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

EM - dag 7, finaleafsnit: Sidste danske EM-resultat i hus - tid for status på EM 2006

06-08-2006

Af: 21

Søndag aften i det allersidste afsnit af EM 2006 lykkedes det for de fire danske svømmere – Louise Ørnstedt, Julie Hjorth-Hansen, Jeanette Ottesen og Micha Østergaard – at forbedre tiden i 4 x 100 m holdmedley finale med 74/100 sekunder sammenlignet med tiden fra indledende afsnit. Således noteres Danmark søndag aften for tiden 4.10,31.
 
Tiderne for de fire svømmere:
Louise Ørnstedt, Frem/STO95, rygsvømning: 1.02,04.
Julie Hjorth-Hansen, Birkerød/Sigma, brystsvømning: 1.11,59.
Jeanette Ottesen, KVIK Kastrup/Elitecentret, butterfly: 59,70.
Micha Østergaard, West Swim Esbjerg, crawl: 56,98.
 
At der var mere at komme efter i finaleafsnittet, var netop hvad elitechef Lars Sørensen havde ventet af svømmerne oven på indledende afsnit. Derfor var det da også en tilfreds elitechef som konkluderede, at alle fire svømmere havde gjort det godt i finalen. Således en fin dansk holdpræstation, som resulterede i ottendepladsen, nogenlunde som ventet på forhånd.
 
Guldet gik her til holdet fra England i tiden 4.02,24. Sølv til Tyskland i 4.02,35. Og endelig bronze til holdet fra Frankrig i tiden 4.03,64.
 
Se alle resultater på www.omegatiming.com

Status på EM 2006
Med søndagens finaleafsnit i hus er EM 2006 dermed et afsluttet kapitel. Syv travle svømmedage i Ungarns hovedstad Budapest er overstået for den danske EM-trup bestående af 11 svømmere.
 
Og hvordan gik det så?
 
Det blev i alt til to nordiske rekorder.
Seks danske rekorder.
Syv finaler.
Ni semifinaler.
Og så blev det til en bronzemedalje i herrernes 50 m butterfly til Jakob Andkjær.
 
Oven på store internationale svømmestævner er en typisk måde at gøre status på, ved at udregne en såkaldt PR procent (personlig rekord procent).
Det udregnede procent-tal giver et fingerpeg om, hvorvidt, de opnåede præstationer samlet set ligger på et lavt, acceptabelt eller højt niveau.

For det danske hold ligger PR procenten for EM 2006 på ”små 25 procent”, fortæller elitechef Lars Sørensen fra Budapest.
Om dette resultat udtaler elitechefen, at det er et acceptabelt niveau at slutte på ved et stort internationalt mesterskab som EM. Med udgangspunkt i denne beregning, flyver det danske EM-hold således hjem med et okay resultat i bagagen.
 
I forhold til målsætningen op til EM, hvor Dansk Svømmeunion meldte ud, at håbet var at opnå to – tre medaljer og otte – 10 finaler, lykkedes det ikke helt for svømmerne at levere varen. Stadig ligger præstationerne dog inden for det succeskriterium, som Dansk Svømmeunion havde opstillet til stævnet, vurderer elitechef Lars Sørensen:
- Vi opnåede en række ”lige ved og næsten” resultater, hvor det virkelig var de små marginaler, der gjorde forskellen. Nogle gange er heldet på vores side, andre gange ikke. Og tager vi de løb med, hvor marginalerne bare ikke var på vores side, er det samlede resultat acceptabelt, fortæller elitechefen og fortsætter: - Vi stiller os ikke tilfredse med resultatet, men sammenlignet med sidste års VM-resultat, opnår vi klart bedre resultater ved dette mesterskab, hvilket bør med i en samlet vurdering.
 
Elitechefen peger her også på det faktum, at EM 2006 har været et særdeles krævende mesterskab, hvor der generelt er blevet svømmet langt stærkere end ventet.
- I flere løb er der blevet svømmet stærkere ved dette EM sammenlignet med VM-tiderne fra sidste år, hvilket er meget overraskende og atypisk. Således har dette EM været det hurtigste af slagsen nogensinde, hvilket også skal tages i betragtning, når vi gør status, fortæller Lars Sørensen og fortsætter: – Ovenstående forhold spiller ind og udgør medvirkende årsager til, at jeg, selvom vi ikke helt når målsætningen, så alligevel konkluderer, at præstationerne ligger inden for det på forhånd opstillede succeskriterium, slutter elitechefen i Budapest.  
     
Den danske EM-trup flyver hjem fra Budapest i morgen, mandag.
 
For yderligere information kan elitechef Lars Sørensen kontaktes på mobil: 2920 6160.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen