0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EM - dag 1, indledende: En nordisk og to danske rekorder i første afsnit ved EM på langbane 2006

31-07-2006

Af: 21

Europa Mesterskaberne i svømning 2006 indledtes mandag morgen, den 31. juli, i Ungarns hovedstad Budapest. Med deltagere fra 40 nationer er der lagt op til hård kamp om splitsekunder, placeringer og ædelt metal de kommende syv dage.
 
Og de danske svømmere må siges at være kommet virkelig flot fra start mandag morgen.
Især Julie Hjorth-Hansen, Birkerød/Sigma, skal her fremhæves for en forrygende 400 m individuel medley i tiden 4.47,86.
Julie sætter her både dansk og nordisk rekord og forbedrer Britta Vestergaards 12 år gamle rekorder med ikke mindre end 70/100 sekunder.
En virkelig kraftpræstation af 22-årige Julie, som slutter på en samlet ottendeplads og dermed er videre til eftermiddagens finale.  
 
Oven på præstationen kunne en lettet Julie Hjorth-Hansen fortælle: - jeg er bare rigtig lykkelig for resultatet og samtidig glædelig overrasket. Jeg havde ikke regnet med en finaleplads i det her løb, men det blev det så også til. Så jeg kan kun være ovenud tilfreds.
Julies træner Flemming Poulsen, som naturligvis også er begejstret for resultatet, fortæller, at Julie i aftenens finaleløb vil forsøge at disponere sine kræfter en smule anderledes, og så må vi se, hvor langt det skal lykkes for svømmeren fra Birkerød/Sigma at nå. Vi krydser fingre.
 
Jakob Andkjær, VAT/VI39, valgte også at lægge hårdt ud mandag morgen, hvilket resulterede i en flot dansk rekord i indledende 50 m butterfly i tiden 23,84. Jakob forbedrer her sin egen danske rekord med 7/100 sekunder. Tiden rækker til en samlet placering som nummer to, og Jakob er således sikkert videre til eftermiddagens semifinale.
Jakob fortalte efterfølgende: Jeg er bare så tilfreds med at have fået has på den to år gamle rekord. Det har længe været mit ønske at forbedre rekorden yderligere, men det er bare ikke lykkedes for mig hidtil.
Om aftenens løb fortalte Jakob ydermere, at der nok skulle være basis for forbedringer og dermed måske mulighed for endnu en flot præstation. Det skal blive spændende at følge.  
 
Jeanette Ottesen, Kvik Kastrup/Elitecentret, formåede i 50 m butterfly at svømme sig til en plads i eftermiddagens semifinale i tiden 27,50. Jeanette slutter på en delt 14. plads sammen med Cristina Maccagnola fra Italien.
Desværre fik Jeanette en dårlig start i dette løb og kom derfor hurtigt bagefter. Alligevel blev det heldigvis til en plads i eftermiddagens semifinale til 18-årige Jeanette.
 
Med i samme løb var også Micha Østergaard fra West Swim Esbjerg. Micha noteres her for tiden 27,78 og slutter som nummer 27.    
 
Også Louise Ørnstedt, Frem/STO95, har været i konkurrence mandag formiddag. Her lykkedes det for den 21-årige svømmer fra Odense at tilbagelægge 200 m rygsvømning i tiden 2.15,97. Louise slutter som nummer 14 og er således videre til eftermiddagens semifinale.
 
Således en travl og samtidig meget tilfredsstillende start for de danske svømmere ved EM 2006.
 
Se alle resultater på www.omegatiming.com
 
For yderligere information kan elitechef Lars Sørensen kontaktes på mobil: 2920 6160.
 
Mandagens finaleafsnit begynder klokken 17.00.
Her skal det blive virkelig spændende at følge Julie Hjorth-Hansen i finalen i 400 m individuel medley.
Endvidere kan vi glæde os til at følge Jakob Andkjær (VAT/VI39) i 50 m butterfly semifinale, Jeanette Ottesen (Kvik Kastrup/Elitecenter) i 50 m butterfly semifinale og Louise Ørnstedt (Frem/STO95) i 200 m rygsvømning semifinale.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen