0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Licenssystem og Megatid udskiftes

24-07-2006
Meddelelse nr 1. Denne information findes også i Svømmeposten 07-07-2006. 

Af: 39

 

I forbindelse med indførelse af Wingrodan programmerne har der været en del problemer med sammenhængen mellem:
 • Licenssystemet
 • Wingrodans licensdatabase
 • Klubbernes registreringer i Grodan Statistik (eller DO-data Tider)
 • Dansk Svømmeunions database med svømmernes officielle tider: Megatid.
For at løse disse problemer og samtidig gøre klubbernes arbejde med svømmerne og deres tider nemmere indføres Octo Statistik, som betyder at:
 • Klub- og mesterskabslicens smelter sammen
 • Licensnumre tildeles automatisk
 • Licensafgift opkræves automatisk for svømmere, første gang i hver sæson de deltager i et mesterskab
 • Licenssystem og Megatid erstattes af Octo Statistik
 • Octo Statistik leverer licensdatabase til Wingrodan
 • Klubbens Grodan Statistik base kan synkroniseres med Octo Statistik 

Arbejdet er i gang

Licenssystemet er nu lukket. Den 28.05.2006 blev de 7.468 danske og færøske svømmere med en gyldig licens overført fra Licenssystemet til Octo Statistik. Licenser, der er oprettet efter denne dato, overføres manuelt. Ved overførsel til Octo Statistik sikres det, at navnenes længde ikke overstiger 25 tegn (begrænsning i Wingrodan) og at mellemnavne placeres sammen med fornavn.
 
De officielle tider fra januar 2005 og frem til 21.05.2006 er trukket ud fra Megatid og er under indlæsning i Octo Statistik. Der er tale om 674 stævner med 206.319 tider for 5.947 svømmere. Forskellen i antal svømmere skyldes svømmere, der ikke har fået fornyet deres licens i 2005/2006. Stævner efter denne dato vil blive brugt til at afprøve den nye procedure for indlæsning af officielle resultater. I forbindelse med afprøvningen vil tiderne under alle omstændigheder blive overført til Octo Statistik.
 
Ved oprettelse af svømmere i Octo Statistik tildeles de automatisk et nyt licensnummer. Dette er 6 tegn langt. Som følge af dette, skal alle Wingrodan programmerne ændres, så det nye format accepteres. Ved sæson opstart vil der komme en ny Wingrodan pakke, der opdaterer alle programmerne. Hver klub vil modtage et udtræk fra Octo Statistik med egne svømmere. Klubben skal indlæse udtrækket for at få tilrettet licensnumre og navne i Grodan Statistik inden sæsonen starter.
 
Der kommer løbende nyheder om denne ændring på www.svoem.dk under Svømning. Vejledninger og programmer skal hentes på www.simgrodan.dk, som normalt.
 

Nye muligheder med Octo Statistik

Octo Statistik bliver stedet, hvor de officielle resultater fremover findes. Resultater fra stævner skal stadig sendes til adressen: resultater@svoem.dk, men indlæses nu i Octo Statistik. Ved indlæsningen vil svømmere, der ikke tidligere er registreret med en tid, automatisk få tildelt et licensnummer.
 
Som noget nyt vil klubberne nu få mulighed for selv at benytte de indlæste data. Der kræves kun en web-browser og en adgangskode for at få:
 • Nem spørgeadgang til data, der hidtil har ligget i Megatid
 • Ranglister på selvvalgte kriterier
 • Resultatudtræk til Wingrodan Statistik
 • Udtræk af licenser
 • Udtræk af rekorder
 • Publiceret løbsfil for egne stævner
 • Anmeldt til publicerede stævner

Prisen forventes at blive 1.000 kr. pr. klub årligt. En detaljeret vejledning om adgang og tilmelding vil blive lagt på www.simgrodan.dk.

Octo Open

Der bliver også en offentlig adgang til oplysninger om klubber, svømmere og resultater til brug for presse og andre interesserede. Denne adgang kaldes Octo Open.
Når man lægger resultater fra et stævne ud på Livetiming, bliver svømmerens navn automatisk et link til data om svømmeren i Octo Open, så det er nemt at finde svømmerens tidligere resultater.
 
Vi håber, at den forenklede administration af licenser, brug af ny teknologi og nemmere adgang til Dansk Svømmeunions database, vil blive til glæde for alle klubber og deres svømmere.

 


Cookieindstillinger