0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EJM, dag 4 - indledende afsnit: Dansk seniorrekord og to danske juniorrekorder søndag formiddag ved EJM 2006

09-07-2006

Af: 21

Søndag formiddag lykkedes det for Chris Christensen, West Swim Esbjerg, at sætte dansk seniorrekord og samtidig dansk juniorrekord i indledende 200 m brystsvømning i tiden 2.15,90. Chris forbedrer her sine egne rekorder med 31/100 sekunder og kommer samtidig i mål som den samlet hurtigste svømmer.
Ifølge juniorlandstræner Michael Hinge er der mere at komme efter hos den 18-årige svømmer, som vi nu kan glæde os til at følge i aftenens finale. Der er her lagt op til en hård kamp om medaljer, hvor især polske Slawomir Wolniak udgør en særdeles stærk konkurrent.
 
I herrernes indledende 4 x 100 m holdmedley sluttede Danmark på en samlet syvendeplads i tiden 3.51,30, hvilket er dansk juniorrekord. De fire danskere forbedrer her den gamle juniorrekord på distancen med knap tre sekunder.
Ifølge Michael Hinge var dette et godt løb at følge, og igen, er det juniorlandstrænerens vurdering, at der er mere at hente hos de danske svømmere, som her til morgen fik en noget stresset optakt til løbet af praktiske årsager. Michael Hinge tror selv på en finaletid i aften til Danmark på omkring de 3.48,00. Vi krydser fingre og glædes samtidig over morgenens nye danske juniorrekord.
 
I indledende 50 m butterfly var Mathias Gydesen, Sigma/Allerød, med til start. Mathias blev her noteret for den udmærkede tid 24,99, som resulterede i en samlet delt fjerdeplads sammen med Yauheni Lazuka fra Hviderusland.
Dermed er Mathias videre til aftenens semifinale, hvor han er op imod meget stærke svømmere. Såfremt Mathias her kvalificerer sig til finalen senere i samme afsnit, vil han der, i samråd med trænerne, beslutte, om han skal stille op eller gemme kræfter til den vigtige holdkap, som følger få minutter efter.
Ifølge michael Hinge vil Mathias ikke være at finde i finalen medmindre der synes at være mulighed for en topplacering.

Med i samme løb var også Johan Peen, som her satte personlig rekord i tiden 25,45. Svømmeren fra Sigma/Birkerød sluttede her på en samlet 18. plads.
 
Det lykkedes for Amalie Brinkenfeldt at sætte personlig rekord i indledende 50 m fri svømning i tiden 27,62. Et godt løb af svømmeren fra Lyngby, fortalte Michael Hinge efterfølgende.
 
Endelig var Iben Diamant fra Køge med i indledende 200 m individuel medley. Iben noteres her for tiden 2.29,98 og slutter samlet som nummer 22. Et noget skuffende løb af Iben, som her svømmer noget over sin bedste tid.
 
Opsummerende kan vi i aftenens finale glæde os til at følge danskere i følgende løb:
50 m butterfly semifinale for herrer (samt måske finale), 200 m brystsvømning finale for herrer samt herrernes 4 x 100 m holdmedley finale.
 
Finaleafsnittet begynder klokken 17.30.
 
Se alle resultater på: http://europeojuniorpalma2006.com/english.htm
 
For yderligere information kan juniorlandstræner Michael Hinge kontaktes på telefon: 2049 5706.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen

 


Cookieindstillinger