0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EJM, dag 2 - indledende afsnit: Dansk juniorrekord og finaleplacering til herrerne i 4 x 200 m fri holdkap

07-07-2006

Af: 21

I fredagens indledende afsnit lykkedes det for Danmark at kæmpe sig til en plads i aftenens finale i herrernes 4 x 200 m fri holdkap.
Med tiden 7.36,29, som er en forbedring af den gamle danske juniorrekord med 6,5 sekunder, blev det således til en samlet fjerdeplads til det danske hold, som bestod af følgende svømmere:
1. svømmer: Nicolai Graa Hansen, West Swim Esbjerg: tid 1.53,53 (ny personlig rekordtid).
2. svømmer: Johan Peen, Sigma/Birkerød: tid 1.52,43 (første start for Johan ved EJM og en særdeles flot præstation).
3. svømmer: Dennis Kinnerup, Silkeborg: tid 1.54,72.
4. svømmer: Mads Glæsner, Sigma/Allerød/Elitecenter: tid 1.55,85 (her er der mere at komme efter, ifølge juniorlandstræner Michael Hinge).

Om den samlede præstation fortæller Michael Hinge, at det er et rigtig godt løb, de fire drenge her præsterer: - Det gør mig utrolig tilfreds at se deres opnåede tider. Jeg havde forinden håbet på en Top-5 placering, men at de så slutter med at blive fjerdehurtigste, det er bare så godt gået. Og så er det jo også flot, at de sætter ny dansk juniorrekord.

Michael Hinge forventer, at der i aftenens finale er endnu mere at komme efter og håber således på en tid helt nede omkring 7.34. Det skal blive rigtig spændende at følge denne finale, hvor alt synes at kunne ske.
 
I indledende 400 m fri svømning sluttede Mads Glæsner, Sigma/Allerød/Elitecenter, på en samlet 17. plads i tiden 4.00,57. En ikke helt tilfredsstillende præstation også taget i betragtning af, at Mads for få uger siden ved Sanex Grand Prix herhjemme svømmede distancen i tiden 3.59,72.  
 
Nicolai Graa Hansen var også med på denne distance og sluttede her som nummer 21 i tiden 4.01,55. Nicolai sætter her personlig rekord. Kort tid efter dette løb skulle Nicolai stå klar som første mand i holdkappen, hvilket helt sikkert betød, at Nicolai ikke i dette løb svømmede sig selv helt ud. Og alligevel blev det til en personlig rekord. Flot af den 18-årige svømmer fra West Swim Esbjerg.
 
På damesiden var Iben Diamant med i fredagens indledende 200 m brystsvømning. Her blev Iben noteret for tiden 2.40,74, hvilket rakte til en samlet placering som nummer 19. Tiden er 1,7 sekunder over hendes kvalifikationstid, således en lidt ærgerlig præstation af Køge-svømmeren.
 
Endelig var også Amalie Brinkenfeldt i konkurrence fredag morgen. For den 16-årige svømmer fra Lyngby var der 50 m butterfly på programmet. Amalie sluttede her på en samlet 26. plads i tiden 29,24. Om Amalies løb fortæller Michael Hinge, at hun svømmer 34/100 sekunder over hendes personlige rekordtid og er 20/100 sekunder fra en semifinaleplads. Dermed en ikke helt tilfredsstillende præstation, som Amalie også selv efterfølgende var træt af.  
 
Således en formiddag præget af både meget stærke og overbevisende præstationer samt mindregode nervøse resultater.
 
I aftenens finaleafsnit kan vi nu glæde os til at følge danske svømmere i to finaler:
Chris Christensen, West Swim Esbjerg, som torsdag kvalificerede sig til finalen i aften i 100 m brystsvømning – og det i en flot dansk junior-rekordtid - samt herrernes 4 x 200 m fri holdkap.
 
Finaleafsnittet begynder klokken 17.30.
 
Se alle resultater på: http://europeojuniorpalma2006.com/english.htm
 
For yderligere information kan juniorlandstræner Michael Hinge kontaktes på telefon: 2049 5706.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen

 


Cookieindstillinger