0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EJM, dag 1 - finaleafsnit: Sølv til Danmark på førstedagen af EJM 2006

06-07-2006

Af: 21

Det lykkedes for Mathias Gydesen, Allerød/Sigma, at kæmpe sig med helt i front i aftenens finale i 50 m rygsvømning ved EJM på Mallorca.
Med tiden 26,44 blev det således til en flot sølvmedalje til svømmeren fra Allerød, kun overgået af den kroatiske svømmer Ivan Tolic, som blev noteret for tiden 26,04. Bronze til Damiano Lestingi fra Italien i tiden 26,59.
Mathias’ tid er samtidig ny stor dansk juniorrekord. Således forbedrer Allerød-svømmeren her sin egen danske juniorrekord med ikke mindre end 14/100 sekunder.
 
Forinden dette løb havde Mathias klaret semifinalen i tiden 26,68, hvilket rakte til en samlet tredjeplads og dermed en finaleplacering. Og i finalen blev der så skåret yderligere 24/100 sekunder af tiden, hvorved sølvmedaljen var i hus. Flot løb af unge Mathias Gydesen.
 
Med sølvmedaljen i hus var det en lettet og tydeligvis glad Mathias, der til Dansk Svømmeunion fortalte, at han op til løbet var klar over, at muligheden for medalje var inden for rækkevidde: - jeg vidste, at vi var flere svømmere, der lå lige omkring de afgørende tider, så jeg tænkte bare, at nu var det alt eller intet, og at jeg bare skulle give alt, hvad jeg havde i mig.
Tillykke til Mathias Gydesen, som åbenlyst gav alt, hvad han havde i sig, da det gjaldt.
 
Mathias Gydesen svømmede ligeledes semifinale i 100 m butterfly torsdag aften. Her blev det til en samlet 10. plads til Mathias i tiden 55,36. 

Sidst – men absolut ikke mindst – skulle Chris Christensen, West Swim Esbjerg, stå distancen i 100 m brystsvømning semifinale torsdag aften. Her blev det igen til en dansk junior-rekord til Chris på distancen - nu i tiden 1.03,60.
Med den flotte tid slutter Chris på en samlet femteplads og er dermed videre til finalen som svømmes i morgen aften, fredag.
 
Dermed er der sat punktum for førstedagen af EJM 2006 – en dag, som juniorlandstræner Michael Hinge ser tilbage på med stor glæde og tilfredshed: - Det har været en suveræn start for os hernede. Vi kan nu tage hjem på hotellet med en sølvmedalje og flere danske junior-rekorder i bagagen – det kan jeg kun være absolut tilfreds med.
For yderligere information kan juniorlandstræner Michael Hinge kontaktes på telefon: 2049 5706.
 
Se alle resultater på: http://europeojuniorpalma2006.com/english.htm
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen

 


Cookieindstillinger