0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Samlet syvendeplads til dansk deltager på 3 meter vippen

06-07-2006
- bedste danske udspringsresultat for juniorer i 15 år 

Af: 21

Ved de Europæiske Junior Mesterskaber i udspring 2006, som netop er blevet afviklet på Mallorca i perioden 1. – 5. juli, var Danmark repræsenteret med en enkelt deltager – Johan Juel-Berg fra Lyngby Udsprings Klub.

Med en række meget flotte resultater i bagagen fra forårssæsonen, var der på forhånd pæne forventninger til det 14-årige talent fra Lyngby. Og Johan formåede da også at imponere ved mesterskaberne på 3 m vippen ved i indledende runde at placere sig som nummer fem ud af 20 deltagere med 377 point. Johan præsterede her nogle stærke frie spring. Dermed var vejen banet til finalen som én af de 12 bedste springere, hvorved målet hjemmefra for denne disciplin var nået.
 
I finalen medbringer alle springere de point, de har opnået i forbindelse med de fem første spring fra indledende afsnit. Idet Johans første spring fra indledende afsnit ikke hørte til de bedste af hans spring, fik han her kun 183 point med videre. Således var udgangspunktet for konkurrencen i finalen mindre god for den danske deltager.
 
I finalen udføres de fire frie spring endnu engang, hvorefter pointene fra indledende afsnit og de nu opnåede finalepoint lægges sammen.
I finalen lykkedes Johans første frie spring ”treogenhalv forlæns salto” flot til karakteren 6,5. Derefter missede Johan desværre ”toogenhalv baglæns salto” og opnåede her kun fem point.
Johan kom dog stærkt igen på ”toogenhalv molberg salto” til syv-taller og sluttede med en pæn om end lidt forsigtig ”dobbeltskrue”.
 
Således formåede Johan at kæmpe sig op på en endelig syvendeplads i finalen med 378.30 point, hvilket er det bedste danske udspringsresultat siden Charlotte Carstensen i 1991 blev nummer fem ved EJM i Leeds.
 
På 1 m vippen gik det mindre godt for Johan, hvilket i høj grad skyldtes et uheldigt spring under træningen forinden, hvor Johan ramte vippen og efterfølgende måtte en tur på skadestuen og tjekkes for brud på sine fingre.
Trods smerter valgte Johan at stille til start, men udførte her spring, som bar præg af uheldet. Det blev derfor kun til en 15. plads uden for finalen i denne disciplin. Ærgerligt for Johan, der for få uger siden ved et stævne i tyske Waldkraiburg netop på 1 m vippen sprang sig til et resultat, der ved EJM ville have resulteret i en flot andenplads.
 
Samlet set dog en imponerende præstation af 14-årige Johan, som ved EJM hørte til blandt de yngste i feltet.
 
For yderligere information kan Mette Aunbirk, Lyngby Udsprings Klub, kontaktes på telefon: 2892 1004.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Udspring

 


Cookieindstillinger