0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nedtælling til de Europæiske Junior Mesterskaber i svømning 2006

01-07-2006

Af: 21

Når det går løs ved de Europæiske Junior Mesterskaber i svømning 2006 i Palma de Mallorca i næste uge, er der otte danske juniorsvømmere med til start.
 
De otte svømmere er:
Amalie Brinkenfeldt, Lyngby
Iben Diamant, Køge
Johan Peen, Sigma/Birkerød
Mathias Gydesen, Sigma/Allerød
Chris Christensen, West Swim Esbjerg
Nicolai Graa Hansen, West Swim Esbjerg
Mads Glæsner, Sigma/Allerød/Elitecenter
Dennis Kinnerup, Silkeborg
 
EJM-truppen befinder sig i disse dage på træningslejr i spanske Calella. Her har svømmerne trænet under sydens sol og har efterhånden vænnet sig til dagstemperaturer på omkring de 30 grader. Træningslejren forløber fint og humøret er i top, fortæller juniorlandstræner Michael Hinge, som sammen med Bo Jacobsen, der assisterer Michael Hinge, udgør trænerstaben under EJM.  


EJM-truppen 2006 - bagest fra venstre: Johan Peen, Nicolai Graa Hansen, Dennis Kinnerup. Forrest fra venstre: Chris Christensen, Mads Glæsner, Mathias Gydesen, Amalie Brinkenfeldt, Iben Diamant. 
 
På mandag rejser truppen videre til Mallorca, hvor de sidste forberedelser skal klares, før det for alvor går løs fra torsdag morgen, den 6. juli.
 
Realistisk med otte finale-placeringer
- Efter at have fulgt svømmerne ikke mindst her i den afsluttende fase er det min vurdering, at de danske svømmere kan kæmpe sig vej til cirka otte finale-placeringer, fortæller Michael Hinge. Hvorvidt disse finaler vil kaste medaljer af sig til Danmark, mener juniorlandstræneren imidlertid er for svært at forudsige noget om, men mulighederne er bestemt tilstede. 

Særligt tre stærke svømmere er der store forventninger til ved det forestående EJM. 
Mathias Gydesen, Sigma/Allerød, har vist rigtig gode takter og er blandt de svømmere, der kan vise sig at klare sig rigtig godt ved EJM. I disciplinerne 50 m rygsvømning og 50 m butterfly har Mathias således gode muligheder for at blande sig i kampen om medaljer.
Også Chris Christensen fra West Swim Esbjerg udgør en af truppens oplagte medaljehåb. Chris er rangeret i Top 4 i Europa, hvorfor forventningerne naturligvis på forhånd er høje til det 18-årige talent fra Esbjerg, der i disse tider har for vane at sætte danske rekorder, når han hopper i vandet.
Endelig skal også fremhæves Mads Glæsner, Sigma/Allerød/Elitecentret, der med spænding venter på startlisten i disciplinen 1.500 m fri. Her skal han gerne være at finde blandt de otte hurtigste svømmere.
 
Hvad angår holdkapperne har Danmark gode chancer for finale-placeringer i herrernes 4 x 200 m fri og 4 x 100 m holdmedley. Og er finalerne her først nået, kan alt ske, fortæller Michael Hinge fra spanske Calella.

EJM finder sted i perioden torsdag, den 6. juli – søndag, den 9. juli.
For yderligere information kan Michael Hinge kontaktes på mobil: 2049 5706.

Dansk Svømmeunion vil informere løbende under EJM.
Læs mere om de forestående mesterskaber på den officielle hjemmeside: http://europeojuniorpalma2006.com/
Her vil det også være muligt at følge resultaterne undervejs.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen

 


Cookieindstillinger