0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nedtælling til sommerens første Aqua Camps

14-06-2006

Af: 21

På mandag begynder de første af en lang række svømmelejre eller Aqua Camps, som de hedder, i regi af Dansk Svømmeunion.

Lejrene, som tilbydes i tæt samarbejde med svømmeklubber lokalt, afholdes nu for tredje år i træk.

Med lejrene har Dansk Svømmeunion tydeligvis ramt et behov landet over for sommertilbud til børn, hvor fokus er på elementer som svømning, førstehjælp og livredning.
- Som bosiddende i et lille land med kun små afstande til enten strand, bassin eller svømmehal har vi alle et klart ønske om, at vores børn skal kunne begå sig sikkert og med omtanke, når der er vand inden for rækkevidde. Med Aqua Camp konceptet er det lykkedes os at sammensætte et tilbud, som giver børnene væsentlig viden om svømning, førstehjælp og livredning og samtidig udfordrer med sjove lege og aktiviteter både på landjorden som i vandet, fortæller direktør i Dansk Svømmeunion Pia Holmen, som fortsætter: - Udover fokus på de rent sikkerhedsmæssige elementer, er vi samtidig glade for, at vi med Aqua Camp konceptet kan vise børn, at det at prioritere en tur i svømmehallen åbner op for mange spændende aktiviteter og lege udover den mere traditionelle banesvømning, slutter direktøren i Dansk Svømmeunion.
 
Årets tema – udspring
Hvert år sætter lejrene fokus på et særligt emne, som relaterer sig til vand. Sidste år var temaet dykning. I år er temaet udspring. Børnene får i den forbindelse en flot og informativ folder udleveret, som Danmarks Idræts-Forbund har hjulpet Dansk Svømmeunion med at producere. Børnene får naturligvis også selv rig lejlighed til at afprøve udsprings mange varianter.

Aqua Camp – også for børn, der ikke kan svømme
Aqua Camp-konceptet er målrettet børn i alderen 7 - 12 år. Deltagelse kræver ingen særlige forudsætninger, ligesom det ikke kræver medlemskab af en svømmeklub at få lov til at deltage. Der er også plads til at børn, som endnu ikke har lært at svømme, kan være med.

Aqua Camps over hele landet foruden i Grønland
19 klubber har budt ind på afholdelse af Aqua Camps denne sommer. Hver camp er af fem dages varighed. Nogle af klubberne afholder flere camps i løbet af sommeren.

Følgende svømmeklubber byder i år velkommen til én eller flere Aqua Camps:
AGF, AIA Tranbjerg, Allerød Svømmeklub, Birkerød Svømmeklub, Brønderslev Svømmeklub, KFUMs svømmeklub Fredericia, GI40, Haderslev Svømmeklub, Herning Svømmeklub, Holbæk Svømmeklub, Holstebro Svømme-Club, Horsens Svømmeklub, Lyngby Udspringsklub (LUK2002), Nuuk, Orient Svømning, Ringe Svømmeklub, Store Heddinge Svømmeklub, Vejle Svømmeklub Triton, West Swim Esbjerg.

Samarbejdspartnere/sponsorer hjælper til
At afholde Aqua Camps er forbundet med mange udgifter. Derfor er det af afgørende betydning at en række virksomheder vil hjælpe til og støtte det gode projekt – det være sig i form af naturalier til børnenes meget populære goodiebags og i form af økonomisk støtte.

Goodiebags uddeles til samtlige børn på førstedagen af campen. I disse gemmer sig små overraskelser foruden en flot t-shirt.
I år er det lykkedes at få etableret et samarbejde med seks virksomheder, der ser det som en god sag, at bakke op om disse lejre.

De seks virksomheder er:
Lån & Spar Bank (hovedsponsorat), Arena (svømmebriller), blumøller (Sanex produkter), Egmont Serie Forlag (bladene Olivia og Goal), Kavli (Sunmaid rosiner) og Castus (frugtstænger).

For yderligere information kan informationsmedarbejder i Dansk Svømmeunion, Nora Thomsen, kontaktes.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion 


 


Cookieindstillinger