0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Afsked med en af dansk svømnings store personligheder

06-06-2006

Tirsdag, den 23. maj døde Grethe Ericksson i sit hjem i Nakskov i en alder af 86 år. Dermed tog dansk svømning afsked med en af sportens store personligheder.

Læs her Dansk Svømmeunions mindeord forfattet af formand Kaj Aagaard.  

Af: 21

Grethe Ericksson viede det meste af sit liv til svømningen. Hun blev medlem af Nakskov Svømmeklub i 1929 – som 10–årig – på denne betingelse fra sin far: ”Nu skal du gøre dig fortjent til at være med i klubben”. Grethe blev en dygtig konkurrencesvømmer med en medalje ved DM i 1936 som det bedste resultat, og det tør nok siges, at hun også siden hen gjorde sig aldeles fortjent til dette livslange klub-medlemskab, der begyndte på badeanstalten ved Møllebugten.  
 
Grethe er indbegrebet af Nakskov Svømmeklub. Hun har om nogen præget ånden i denne traditionsrige og meget stærke klub, der igennem årene har markeret sig bemærkelses-værdigt. Grethe har været med til at placere Nakskov på landkortet, først som instruktør og træner, siden som en flittig, ambitiøs og meget handlekraftig leder. Grethe var kendt af alle i Nakskov og tidligere svømmere omtaler Grethe med stor respekt.
 
Grethe var en mester til at skabe spændende kontakter til andre svømmeklubber i ind – og udland. I årenes løb har utallige unge medlemmer af Nakskov Svømmeklub, såvel konkurrencesvømmere som vandballetudøvere, haft mange gode oplevelser på ture rundt omkring i Europa med Grethe i front.
 
Den blå bog er fyldt på alle sider. Formand for Nakskov Svømmeklub fra 1962 - 1968, bestyrelsesmedlem og formand i svømmeunionen Storstrømmen i mere end 25 år, svømmeleder i DSF, dengang Dansk Svømme Forbund, medlem af DSF’s bestyrelse og FU-medlem.
 
Grethe arbejdede for at skabe bedre forhold for svømmesporten. Hun kæmpede utrætteligt for bedre svømmefaciliteter og muligheder for medlemmerne lokalt og overordnet set for hele landet. Svømmesagen var og blev Gretes sag, og det var det på uselvisk vis. Hun var et givende menneske, der på sin egen rolige facon altid formåede at få sine omgivelser til at lytte med respekt. Hun var et meget tænksomt og velovervejet menneske, som konstant søgte muligheder og løsninger.
 
Grethe var nærværende og imødekommende. Hun lyttede og gik i dialog med nye yngre ledere. Personligt har det været mig en stor glæde at samarbejde med Grethe. Hun havde altid en bemærkning eller en kommentar til dette og hint, og hun udtrykte sine holdninger meget tydeligt - men altid med værdighed. Det er ikke længe siden, jeg modtog et brev med gode råd og anbefalinger fra Grethe.
 
Med Grethes imponerende og livslange engagement inden for dansk svømning fulgte et hav af fuldt fortjente hædersbevisninger:
 
1968: Æresmedlem af Nakskov Svømmeklub
1969: DSF’s armbånd
1974: Ærestegn fra Danmarks Idræts-Forbund
1977: Svensk Svømmeforbunds fortjenstmedalje i sølv
1979: Ærestegn fra Svømmunionen Storstrømmen
1979: DSLF’s æresnål
1984: Livsvarigt medlem af bestyrelsen i Dansk Svømmeunion
1994: Æresmedlem af DSLF (Dansk Svømmeunion, red) 
 
Vi har været privilegerede ved at have et menneske som Grethe med i arbejdet for dansk svømning. Det er godt for os at vide, at Grethe selv følte, at det gav hende noget igen.
 
Æret være Grethe Erickssons minde. 
 
Dansk Svømmeunion
Kaj Aagaard, formand

 


Cookieindstillinger