0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Læs om U19 landsholdets tur til Innsbruck

23-05-2006
U19 holdet har deltaget i kvalifikationsturneringen til EM

Af: 84

Her er Kjertan Lyster´s beretning

 

Innsbruck

 

Endelige! Det var blevet tid til U19-landsholdets EM-kvalifikation i Innsbruck, Østrig. Der var blevet lagt mange års træning i det, og nu skulle vi endnu se om vores træning havde båret frugt. Det var en svær gruppe, vi var kommet i, med stærke nationer som Tyskland, Tjekkiet og Slovenien, og så de mere overkommelige nationer Schweiz og Østrig. Efter en lang og en begivenhedsløs køretur ankom vi til vores hotel, som lå lige ved foden af en stejl bjergside, og som gav os et fantastisk skue til de andre bjerge og Innsbruck by.

Vi skulle spille åbningskamp mod Østrig torsdag, så vi brugte onsdag aften til at øve os på vores mand mere og mindre, samt det etablerede angrebsspil. Så oprandt dagen endelig, og vi var klar. Kampen var lige, til trods for utallige udvisninger til os fra dommerne. Vi spillede godt sammen i angrebet og fik bedre styr på forsvaret, efterhånden som kampen skred frem. Kampen endte dog alligevel 12-11 til Østrig. Efter kampen så udvisningsstatistikken meget ufordelagtig ud. Vi havde fået 10 udvisninger mod Østrigs ene. Træner Heino Simonsen var godt tilfreds med holdets indsats, og vi blev belønnet med aftensmad…

 Fredag skulle vi spille mod storfavoritterne fra Tyskland. De har et stærkt hold og en stærk udskiftningsbænk. Deres eneste svage punkt var deres målmand, som sandsynligvis var den dårligste i turneringen. Dette sås tydeligt, da Sune Larsen (Slagelse) scorede fra midten af banen på lop-skud, og målmanden selv slår den i mål. Dette var dog kun et lille lyspunkt i en kamp, som blev totalt domineret af tyskerne der vandt med cifrene 28-7. Efter nederlaget var det blevet tid til at tage sol, eftersom det var næsten 26 grader det meste af ugen.

Lørdag spillede vi to kampe. Første kamp var mod Schweiz, som indtil videre ikke havde vundet noget, lige som os. De første to perioder var det en lige kamp, da begge hold spillede et lidt kluntet angrebsspil, men havde forsvaret i orden. I starten af tredje periode var vi foran med 2 mål, og vi kørte hårdt på dem og øgede føringen. Herefter udbyggede vi vores føring og vandt med cifrene 15-7. I den anden kamp spillede vi mod Tjekkiet som også stillede et stærkt hold. De var store og godt svømmende. Vi blevet løbet over ende i den første periode pga. dårligt forsvar og sløset angrebsspil. I de sidste tre perioder fik vi strammet op i forsvaret og smed færre bolde væk på dårlige afleveringer. Det endte med et hæderligt resultat på 14-7. Derefter var vi på god indisk restaurant og spiste alt hvad vi kunne. Dernæst tog vi tilbage til hotellet og spillede kort og spiste slik.

Søndag var sidste dag i turneringen og dermed vores sidste dag i Østrig. Vi var nødt til at pakke alt vores grej inden vi tog til kampen, da vi skulle hurtigt hjem, da flere skulle til eksamen dagen efter. Kampen mod Slovenien var en af vores bedste kampe dernede. Vi spillede rigtigt godt sammen, og afleveringerne var der næsten altid, når de skulle være der. Der blev også spillet med større overblik end tidligere i turneringen og specielt den yngste spiller, Esben M. Hansen (Slagelse), udmærkede sig i denne kamp ved at score 1 flot kontramål.  Vi tabte kampen med 17-7 efter en god indsats. Det var en stille og rolig tur hjem til Danmark og alle nåede til eksamen ikke alt for trætte.

 

Alt i alt var det en rigtig god tur, hvor alle spillere fik en stor portion erfaring med sig til senere, og specielt de yngste fik udnyttet muligheden for at lære noget nyt. Som altid var der et godt sammenhold blandt os spillere, som gør det til en fornøjelse at være med. En stor tak til Heino Simonsen, Ole Løgsted og Kim Nielsen for at holde styr på os og for at være vores trænere.

 

Lars@Hovmand-Lyster.dk


 






Cookieindstillinger