0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Overrækkelse af æresbevisning ved Dansk Svømmeunions generalforsamling

29-04-2006
Dag Stormark blev overrakt Dansk Svømmeunions æresbevisning på den årlige generalforsam-ling.

Af: 21

I forbindelse med afholdelse af Dansk Svømmeunions årlige generalforsamling på Vejle Idrætshøjskole i dag, lørdag, den 29. april, blev Dag Stormark overrakt Dansk Svømmeunions æresbevis.
 
I formand Kaj Aagaards tale til Dag Stormark fremhævede formanden blandt andet Dags store engagement i og ved Trænerskolen Aalborg. Dag Stormark var med til at etablere den elitære uddannelse i Dansk Svømmeunion (red.: daværende Dansk Svømme og Livrednings Forbund), ligesom han var med i samarbejdet omkring Clinic, som tidligere blev afholdt af DSTS, Trænerskolen Aalborg og Dansk Svømme og Livrednings Forbund. Clinic-arbejdet har Dag Stormark været engageret i over en årrække – en indsats, som han blev hædret for i forbindelse med afholdelse af clinicen sidste år (2005).
 
Fra 1976 – 1988 virkede Dag Stormark som cheftræner i Aalborg Svømmeklub.
I perioden 1982 – 1988 fungerede Dag Stormark endvidere som landstræner. Her stod han bag én af dansk svømnings helt store skikkelser – Benny Nielsen – som blandt andt svømmede en OL-sølvmedalje hjem til Danmark i 88.
 
Sideløbende med arbejdet ved Trænerskolen Aalborg var Dag Stormark med til at skrive Dansk Svømmeunions nye udgave af ”Moderne Svømning”, som blev udgivet i 2001. Her var Dag med i redaktionsgruppen og forfattede tillige selv ét af bogens kapitler.
 
Formand Kaj Aagaard beskrev i sin tale Dag Stormark som en fagligt dygtig træner og underviser, en inspirator og en idéskaber for svømningen, en god sparringspartner og i øvrigt en rigtig god kammerat.
 
Dag Stormark er i dag ansat ved Sportshøjskolen i Aalborg og fungerer således fortsat som lærer og træner i svømning.
 
Om Dansk Svømmeunions æresbevisning
Dansk Svømmeunions æresbevis udgør den højest opnåelige udmærkelse for alle engagerede inden for svømmesporten i Dansk Svømmeunion - som påskønnelse til personer, der har ydet en særlig indsats for svømmesporten.
 
Sidste gang en person blev overrakt Dansk Svømmeunions æresbevisning var i forbindelse med Dansk Svømmeunions generalforsamling 2005. Her var det Søren Korbo, Dansk Svømmeunions repræsentant i den internationale LEN komité, som blev hædret.  
  
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion