0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VKM, dag 5 - indledende heat: Ingen danskere videre til aftenens finaler

09-04-2006

Af: 35

Ingen af de danske svømmere havde på sidstedagen af VM i svømning nogle af deres primære løb. Det betød også, at som forventeligt formåede ingen af de danske svømmere at kvalificere sig videre til aftenens finaler.

Der blev dog leveret flere gode løb af svømmerne. Anne Gorm Hansen, West Swim Esbjerg, svømmede personlig rekord på 200 m bryst i tiden 2.36.09 og sluttede på en flot 19. plads. Nicolai Graa Hansen, West Swim Esbjerg, satte også på 1500 m fri en stor personlig rekordforbedring. Han tilbagelagde marathondistancen i tiden 15.42.73 - en forbedring af hans bedste tid med cirka 15 sekunder.

Således er VM slut for de danske svømmere. En kort status på svømmernes resultater lyder på 1 finale og 3 semifinalerplaceringer. Udover dette blev der sat tre danske rekorder og to danske juniorrekorder undervejs af de danske svømmere. De danske svømmere satte også forholdsvist mange personlige rekordforbedringer i løbet af stævnet. Rekordprocenten lå samlet for de danske svømmere på et pænt stykke over 30%. En meget tilfredsstillende høj andel til et stort internationalt mesterskab. Det har for dansk svømning været et klart fokuspunkt, at få de danske svømmerne til at forbedre deres tider under maksimalt pres til internationale stævner. En fokusering der nu er begyndt at bære frugt. Sammenlagt er resultaterne opnået godkendte og på niveau med hvad der forud var forventet af det unge og talentfulde hold.

De fleste af de etablerede hjemlige svømmenavne som Louise Ørnstedt, Mette Jacobsen, Jeanette Ottesen og Lotte Friis havde valgt ikke at prioritere et VM på kortbane i starten af den nationale langbanesæson.

For yderligere kommentarer kan elitechef Lars Sørensen kontaktes på mobilnr.: 2920 6160.

De danske svømmere på tilskuerpladserne under en af Jakob Andkjærs 3 semifinaler.


 


Cookieindstillinger