0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VKM: Optakt til VM i svømning på kortbane i Shanghai - den 5. - 9. april 2006 

04-04-2006

Af: 21

Når VM på kortbane (VKM) begynder i morgen, onsdag, den 5. april i Shanghai, Kina, bliver det med ni danske svømmere til start.
 
VKM 2006 har deltagelse af 128 lande og mere end 1.000 individuelle deltagere. Det danske hold består primært af en række meget talentfulde svømmere uden den helt store internationale erfaring.
 
SVØMMERE                   
Jakob Andkjær, VAT/VI-39
Jon Rud, West Swim Esbjerg
Julie Hjorth-Hansen, Sigma/Birkerød
Chris Christensen, West Swim Esbjerg
Anna Gorm Hansen, West Swim Esbjerg
Annette Hansen, Sigma/Allerød
Micha Østergaard, West Swim Esbjerg
Nicolai Graa Hansen, West Swim Esbjerg
Jon Thonesen, Sakskøbing

STAB          
Mark Regan, landstræner
Jacob Iversen, fysioterapeut
Lise Møller, læge og holdleder
 

VKM-truppen før mesterskaberne går løs.

De største individuelle forventninger er der til de mest rutinerede på holdet: Jakob Andkjær (VAT/VI-39), Julie Hjorth-Hansen (Sigma/Birkerød) og Jon Rud (West Swim Esbjerg).
For både Jakobs og Julies vedkommende går forventningerne i retning af at blande sig blandt de otte og 16 bedste svømmere i deres primære løb – det vil sige, at blande sig i kampen om finaler og semifinaler samt naturligvis at gå efter at forbedre deres bedste tider. Det samme gælder for Jon Rud, der dog i sine primære løb, 200 og 400 m fri, må sande at konkurrencen er meget skarp.
 
Under VKM bliver det spændende at følge stortalentet fra West Swim Esbjerg, Chris Christensens, præstationer. Chris har på det seneste svømmet meget stærke tider på langbane og burde således være meget formstærk. VKM er Chris’ internationale seniormesterskabsdebut. International seniordebut får også Anna Gorm Hansen og Nicolai Graa Hansen, begge fra West Swim Esbjerg.

Herrernes holdkap i 4 x 200 m fri forventes også at have gode chancer for at blande sig i kampen om finalepladserne.
 
For de fleste af de øvrige holdkapsvømmere går forventningerne i de individuelle løb, som de har fået lov til at stille op i, primært efter at nå personlige rekordforbedringer og på at sætte danske rekorder.
 
VKM 2006 bliver uden deltagelse af nogle af de stærkeste danske svømmere. Således har en række allerede kvalificerede VKM svømmere, i samråd og efter anbefaling fra Dansk Svømmeunion, valgt at blive hjemme og satse på forberedelse til den internationale langbanesæson ved at deltage ved DM på langbane, der afvikles samtidig med VKM. Således har svømmere som Lotte Friis (Allerød/Sigma), Louise Ørnstedt (Frem/STO95), Jeanette Ottesen (KVIK Kastrup/Elitecentret) og Mette Jacobsen (West Swim Esbjerg) besluttet ikke at deltage ved VKM.
 
Under hele VKM vil holdleder Lise Møller fungere som pressekontakt.

Lise Møller kan kontaktes på mobil: 2013 7160. Vær opmærksom på tidsforskellen mellem Danmark og Shanghai. Shanghai er seks timer foran os.
 
Vejledende program for hele VKM fremgår HER.

I forhold til det vedhæftede vejledende program er der netop indkommet en rettelse til dag 1. Her er Jon Thonesen (Sakskøbing) og Nicolai Graa Hansen (West Swim Esbjerg) afmeldt disciplinen 200 m fri svømning.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen


 


Cookieindstillinger