0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Kåring af årets danske svømmer

27-03-2006

Af: 21

Igen i år kårer Dansk Svømme Træner Sammenslutning (DSTS) årets danske svømmer.
I år har bestyrelsen indstillet de nominerede. Det er medlemmerne af DSTS, som afgør, hvem, der skal blive årets svømmer. Der uddeles point fra 6 til 1.
Kåringen vil finde sted onsdag, den 12 april, i forbindelse med de danske mesterskaber/Danish Open i Helsingør Svømmehal.
 
De nominerede til årets svømmer er:
 
Louise Ørnstedt, Frem/STO95, har haft et godt år bortset fra selve VM i Montreal. Det blev til flere nordiske rekorder i løbet af året og senest guld og 2 x sølv ved EKM. Louise blev sidste år på hjemmebane i Odense kåret af DSTS til årets svømmer.
 
Mette Jacobsen, West Swim Esbjerg, fik endnu engang medalje ved EKM i form af en sølv. Det var medalje nummer 36 ved et internationalt mesterskab. Endvidere blev hun nummer 8 i træk ved EKM i 200 m butterfly. Mette imponerende også ved at komme op på 71 vundne titler ved DM og 56 ved DKM i sin karriere. Derudover 131 individuelle danske rekorder og 66 nordiske rekorder.
Imponerende medaljestatistik af 33 årige Mette Jacobsen
 
Jakob Andkjær, VAT/Elitecentret, har i det forgangne år sat en række danske rekorder, herunder 50 m fri og 100 m fri. Det internationale gennembrud lader imidlertid vente på sig. Det blev dog til semifinale i Montreal til VM og ligeledes en semifinale i Trieste til EKM.
 
Jon Rud, West Swim Esbjerg, har forbedret sig markant og ser ud til at overtage mellemdistancetronen efter klubkammeraten Jacob Carstensen. Senest er det blevet til 1.47.0 på kortbane og 1.50.9 på langbane, der var ensbetydende med en individuel kvalifikation til EM. Senest finale ved World Cup.
 
Mads Glæsner, Sigma/Elitecenteret fik en syvendeplads med hjem fra EJM og satte dansk seniorrekord i 1500 fri på langbane samtidig. Mads viser sit talent i en for Danmark uvant disciplin.
Mads har i det forgangne år sat tre danske juniorrekorder.
 
Chris Christensen, West Swim Esbjerg, har vist format over en bred front og har senest imponeret med finaler ved World Cup, hvor han svømmede godt op med de bedste i 200 m brystsvømning. I samme løb blev det til en stor dansk seniorrekord med tiden 2.16.21 ved SRV langbane i Århus her i starten af marts. Ni danske juniorrekorder er det endvidere blevet til i det forgangne år.
 
Afgiv din stemme på www.dsts.org
Hvis du er medlem af DSTS, kan du afgive din stemme på www.dsts.org - sidste frist for at stemme er fredag, den 7. april 2006.
 
På vegne af bestyrelsen i DSTS
Kristian Mikkelsen, presseansvarlig
Telefon: 3068 4402, e-mail: kristian@ksk.dk 
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger