0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

17
Januar
2021
17
Januar
2021
Svømning - Svømmetider
Kidz Meet 3, Rungsted Kyst

Hørsholm Idrætspark, svømmehal (Aflyst)

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Aqua+Akademi

6. marts Hobro

13. marts Korsør

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Store Heddinge

Official kurser

 Næste arrangement

18
Januar
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3650
Lyngby Idrætsby (Aflyst)
24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3608
Sofiendalskolen
24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM2 21-3511
Kastrup Svømmehal - Kviks klublokale (Aflyst)

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Handicap-svømning: Danish Open i Esbjerg - endnu en gang en stor succes

13-03-2006

Af: 21

Søndag d. 12 marts 2006 midt på eftermiddagen blev dørene til Svømmestadion Danmark i så igen lukket efter afholdelsen af dette års udgave af Danish Open. Stævnet blev i år afholdt for anden gang i træk i Esbjerg og har allerede nu status som det største svømmestævne for svømmere med et handicap på i Norden.
 
Inden dørene lukkede havde godt 200 handicappede elitesvømmere fra hele verden dystet i det 50 meter lange konkurrencebassin på Svømmestadion Danmark. Dansk Handicap Idræts-Forbunds Svømmesektion og Swim Team Esbjerg havde stået som arrangører af stævnet og mere end 100 ledere, officials og hjælpere havde gjort deres ypperste for at Danish Open skulle blive en succes.
 
Og det blev det…..
 
De fine forhold på Svømmestadion Danmark i Esbjerg gav optimale betingelser for konkurrencernes afvikling, og resultatet blev da også i øjenfaldende. Hele 10 verdensrekorder blev det til – et sikkert bevis på at det var en gruppe af verdens allerbedste svømmere, der var samlet i Esbjerg.
 
Lørdag aften og søndag eftermiddag afholdtes de såkaldte Multi Disability finaler, hvor alle svømmer i mod hinanden på tværs af handicapklasserne. En meget intens finaleform, hvor svømmerne svømmer imod verdensrekorden i deres respektive klasser og hvor vinderen findes som den der kommer tættest på verdensrekorden.
Mange danske svømmere kvalificerede sig til Multi Disability finalerne og vist dermed svømning på højt niveau. Cecilie Kristiansen (Ringsted Handicap Idræts Forening) og Karina Lauridsen (Swim Team Esbjerg) formåede at få maksimalt udbytte af finaleløbene, da de begge vandt en finale. Cecilie vandt finalen i 50 meter brystsvømning og Karina vandt finalen i 100 meter rygsvømning.
 
For de danske svømmere var stævnet en kærkommen lejlighed for at kvalificere sig til Verdensmesterskaberne i Durban i Sydafrika til december, og der var da også to unge svømmere, der benyttede sig af muligheden. Cecilie Kristiansen (Ringsted Handicap Idræts Forening) og Christian T. Thomsen (Swim Team Esbjerg) er begge blot 15 år gamle, men de kvalificerede sig begge til VM, da de opnåede kravtider i henholdsvis 50 meter brystsvømning og 50 meter fri svømning ved Danish Open’s sidste stævneafsnit søndag eftermiddag.
 
Dermed har seks danske svømmere klaret kvalifikationskravene til VM. De seks svømmere er: Cecilie Kristiansen (Ringsted Handicap Idræts Forening) og Christian T. Thomsen (Swim Team Esbjerg), Claus Taudorf (Gladsaxe Svømmeklub), Karina Lauridsen (Swim Team Esbjerg), Kathrine Grønkjær (S68 Hjørring) og Sisse Egeborg (Gladsaxe Svømmeklub).
 
I forbindelse med Danish Open blev der også afholdt Forbundsmesterskaber, der er en konkurrence udelukkende for de danske svømmere. Medaljeslugerne i disse konkurrencer, der alle vandt 4 guldmedaljer, var: Kasper Zysek (Swim Team Esbjerg), Louise Pedersen (Brøndby H.I.), Mette Fardrup (Solrød HIF), Mike Christiansen (Kolding HIF), Thomas B. Jensen (Thisted Svømmeklub), og Thomas Pedersen (Lavia København).
 
Stævnets meget høje kvalitet gav de danske svømmere en fremragende mulighed for at få den internationale stævneerfaring, der er helt afgørende for en fremtidig international svømmekarriere.
 
Arrangørerne modtog mange roser og positive tilkendegivelser for de fine rammer på Svømmestadion Danmark i Esbjerg og for selve afviklingen af stævnet. Arrangementet har således været med til at præsentere handicapidrætten på fornemmeste vis, samt at sætte både Danmark og Esbjerg på verdenskortet.

For yderligere information kan Thomas Stub, cheflandstræner i DHIF´s Svømmesektion, kontaktes på telefon: 7513 0450 / mobil: 2062 1350.
E-Mail: stub@swim.dk

Dansk Svømmeunion