0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Flere danske rekorder og internationale kvalifikationer ved weekendens Sanex Grand Prix 1

06-03-2006

Af: 35

I samarbejde med Region Øst, Region Vest, Dansk Svømmeunion og Sanex blev der i weekenden afholdt den første afdeling af Sanex Grand Prix serien.

Grand Prix serien er et nyt tiltag som blev startet i 2005 muliggjort af samarbejdet med Sanex. Grand Prix serien består af i alt to stævner, hvor Grand Prix 2, som er finalestævnet, afvikles den 16. - 18. juni i Silkeborg. Samlet er der kontante pengepræmier til svømmerne for i alt 160.000 kroner.

Weekendens stævner afvikledes ligeledes som regionale senior- og juniormesterskaber, hvilket betyder, at stævnerne fandt sted både i Region Øst og i Region Vest. Nærmere betegnet i Århus og i Ballerup. Grand Prix stævnerne afvikles alle på langbane.
 
Det blev to juniordrenge fra den stærke gruppe af drenge juniorsvømmere der stod for rekorderne. De to juniordrenge, Chris Christensen fra West Swim Esbjerg og Mads Glæsner Sigma/Allerød/Elitecentret formåede dermed at svømme sig stærkt i stilling forud for sommerens EM for juniorer.
 
Således formåede Chris Christensen at svømme hele tre danske rekorder hjem. Det bedste resultat opnåede Chris i 200 m brystsvømning, hvor han med tiden 2.16.21 ikke alene forbedrer sin egen bedste tid med ca. 2½ sekund, men her sætter han også både dansk senior og junior rekord. Jacob Carstensen havde den tidligere danske seniorrekord.
Faktisk er tiden så god, at Chris dermed også kvalificerede sig til sommerens EM på langbane for seniorer. Chris er også kvalificeret til EM for juniorer.
I 100 m brystsvømning satte Chris også dansk junior rekord, her blev tiden 1.04.40. Chris deltager tillige ved VM på kortbane i Shanghai der afvikles til april. Det er et stævne, hvor Chris er subjektivt udtaget.
 
Mads Glæsner stod for weekendens 4. danske rekord, i det han i 800 m fri slettede sin egen danske junior rekord. Mads tilbagelægger distancen i tiden 8.15.74.
 
Det bliver spændende, at følge de to juniordrenges forberedelser frem mod sommerens EM for juniorer.
 
Det lykkedes også for en anden juniordreng, Nicolai Graa Hansen fra West Swim Esbjerg, at kvalificere sig til EM for juniorer. Han svømmede 200 m fri i tiden 1.54.03 og kvalificerede sig dermed individuelt til EJM.
 
 
Se alle resultater fra Sanex Grand Prix 1 afholdt i Region Vest på: http://www.agf-swimteam.dk/resultater/RVLang2006/rvl06results.htm
 
Se alle resultater fra Sanex Grand Prix 1 afholdt i Region Øst på: http://www.swim.dk/triton/
 
 

Med venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen

 


Cookieindstillinger