0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM i livredning: Resultater fra andendagen af VM i livredning 2006 i Australien

15-02-2006

Af: 21

Vi er nu nået til andendagen af VM i livredning 2006, som finder sted i Australien.
Onsdag (australsk tid) skulle det danske hold bestående af Nicolaj Poulsen (AGF), Christen Thing (GI40), Caroline Kleemann (GI40) og Jacob Marcussen (GI40) stå distancen i disciplinen simulated emergency responce.
Netop denne disciplin har på få år udviklet sig til den måske mest populære og eftertragtede disciplin blandt livredningsdisciplinerne.

I år deltog 23 nationer i konkurrencen, som kort fortalt går ud på, at et hold livreddere, bestående af fire personer, udsættes for en simuleret ulykke i vand, hvor flere personer er ved at drukne. I disciplinen i år var der fire kanoer involveret, heraf tre, der lå med bunden i vejret.
Øvelsen for de fire livreddere er nu at få flest mulige personer fundet og samtidig kalde på hjælp. Holdet får to minutter til at agere i.
Danmark sluttede på en samlet 13. plads.

I disciplinen 200 m super lifesaver deltog Nicolaj Poulsen (AGF) og Caroline Kleemann (GI40).
Det var flot at se Caroline piske fra de øvrige deltagere i sit heat i tiden 2.48,78. Her pillede Caroline ikke mindre end otte sekunder af sin personlige bedste tid. En virkelig flot præstation af Caroline, som resulterede i en 18. plads, kun få tiendedele sekunder fra en B-finale.

Nicolaj formåede også at forbedre sin personlig rekordtid med to sekunder og sluttede på en 23. plads i tiden 2.38,67.

I disciplinen line throw deltog Jacob Marcussen (GI40), Christen Thing (GI40), Camilla Brolin (USG) og Caroline Kleemann (GI40).
Her lykkedes det for pigerne at nå videre til B-finalen med et flot kast af Caroline, som blev grebet af Camilla. I B-finalen lykkedes det desværre ikke for pigerne at få linen med svømmer ind til land inden for de 20 sekunder, man må bruge på øvelsen. Der var imidlertid ingen af B-finalisterne, der formåede at gennemføre øvelsen på under 20 sekunder.

Drengene udførte et virkelig flot kast, men desværre var Christen uheldig at glide på det glatte underlag, hvorfor de blev diskvalificeret.  

Jacob Marcussen opnåede en plads i B-finalen i disciplinen 100 m rescue medley, som han efterfølgende vandt i tiden 1.16,10. En virkelig flot præstation af svømmeren fra GI40.

I 100 m manikin carry with fins kom Jacob Marcussen (GI40) i mål i tiden 53,51, hvilket resulterede i en fjerdeplads i A-finalen. Desværre viste det sig, at dukken havde været under vand, hvorfor Jacob blev diskvalificeret. Ærgerligt for Jacob, der satsede alt i denne disciplin og det i en stærk tid.

For yderligere information kan holdets presseansvarlige Gert S. Jensen kontaktes på mobil: 2617 3169.
E-mail: gert.s.jensen@infosport.get2net.dk

Følg også med på www.rescue2006.com  

På Dansk Svømmeunions hjemmeside – www.svoem.dk – kan du se billeder fra mesterskaberne.

Bassin-delen er nu afsluttet. Herefter følger discipliner på Åbent Vand. Disse finder sted den 17. – 18. februar.   

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Livredningssektionen


 


Cookieindstillinger